Campanie de donare de sânge la Grupul Digi. Medic: „Este o criză a donatorilor”

Data publicării:
Campanie de donare de sânge la Grupul Digi
Campanie de donare de sânge la Grupul Digi

Criza de sânge din România continuă, însă fiecare dintre noi putem contribui la stoparea ei, dacă mergem să donăm. Inclusiv la sediile companiilor se pot face colecte mobile. Trebuie doar să anunțați Centrul de transfuzii şi totul va fi asigurat de medicii de acolo. De această posibilitate beneficiază și grupul Digi. Zeci de angajați au donat sânge, pentru a doua oară în această lună.

Dan Filoti, moderator Digi Sport: Donez de vreo 2-3 ani. M-am hotărât datorită campaniei Digi „Donează viață”. Îi îndemn pe toți să facă acest lucru. Conștientizezi faptul că sunt oameni care au nevoie de așa ceva și mi-a zis mai devreme o doamnă doctor că e sănătos și pentru mine să fac asta, deci un motiv în plus.

Loredana, angajată a grupului Digi: Îi ajut pe alții, îmi mai curăț sângele. Chiar nu este dureros. O mică înțepătura la început și atât.

În România criza de sânge este permanentă, pentru că numai 2% din populație donează. Din acest motiv, unele operații sunt amânate.

Adela Cârstea, medic la Centrul de Transfuzii: Se aduce sânge din provincie, pentru că donatorii nu sunt constanți. Dacă nu ar fi provincia, nu am face față. Este o criză, este o criză a donatorilor de sânge, pentru că este perioada de concedii. Lipsa este mare, în special în lunile iulie și august ale fiecărui an.

Marian Costache, președintele Asociației HEM: Există, chiar la ora la care vorbim, oameni care așteaptă sânge pentru transfuzii, fie că discutăm de cronici sau oameni care au de făut o operație. E minunat ca atunci când ne pregătim de vacanțe să nu uităm de asta.

Medicii spun că donarea de sânge este benefică nu numai pentru cel care primește, ci și pentru donator. Avem o imunitate mai bună și un risc mai mic de a face boli cardiovasculare.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri