News Alert Capitala a intrat din nou în scenariul roșu. Sâmbătă ar putea fi convocat Comitetul pentru Situații de Urgență

Data actualizării: Data publicării:
Oameni pe stradă, în București.
Oameni pe stradă, în București. Foto: Profimedia

Municipiul București reintră în scenariul roșu, după ce rata de incidență COVID a urcat vineri la 3,05, potrivit datelor anunțate de GDS.

Potrivit reglementărilor în vigoare, la rata de incidență peste 3 la mie restaurantele se închid la interior, la fel și cinematografele, teatrele, sălile de jocuri de noroc, dar după o decizie a Comitetului Minicipal pentru Situații de Urgență.

Joi, în Capitală, incidența a fost de 2,79 la mie.

Potrivit ordinului miniștrilor Educației și Sănătății, în scenariul roșu rămân deschise creșele și grădinițele și merg la școală doar copiii din clasele 0-4.

Toate aceste decizii pot fi luate de Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență.

În zona „roşie” mai sunt judeţul Timiş urcă la o incidenţă de 5,50 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori, Brașov - 3,25, Cluj - 3,60 și Ilfov - 3,31.

Maramureșul a ieșit din scenariul roșu, cu o rată de 2,98.

Sâmbătă ar putea fi convocat Comitetul pentru Situații de Urgență

DSP a comunicat Prefecturii Capitalei incidenţa de 3,05 cazuri de infectări cu SARS-CoV-2 la mia de locuitori pentru Bucureşti în ultimele 14 zile şi se fac demersuri pentru convocarea Comitetului Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă (CMBSU), a declarat, vineri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Capitalei, Mariana Stancu-Ţipişcă.

Potrivit acesteia, este posibil ca sâmbătă să fie convocat Comitetul Municipiului Bucureşti pentru Situaţii de Urgenţă pentru aplicarea prevederilor legale incidente, respectiv Ordinul 3235 al ministrului Educaţiei şi Ordinul 93 al ministrului Sănătăţii din februarie 2021.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri