Capitala şi mai multe județe, sub cod galben de polei

Data actualizării: Data publicării:
polei iarna ger friga gheata vremea meteo_shutterstock_525111721
Cod galben de polei, burniță și ceață densă în nouă județe. Foto: Shutterstock

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri seara, mai multe atenţionări nowcasting Cod galben de polei pentru zece judeţe şi municipiul Bucureşti.

polei iarna ger friga gheata vremea meteo_shutterstock_525111721
Foto: Shutterstock

Până la ora 23:30, în județele Mehedinţi, Olt și Dolj, local, se vor semnala polei și precipitaţii predominant sub formă de ploaie.

Până la ora 23:00, aceleași fenomene meteo se vor semnala în județele Ialomiţa și Călăraşi.

De asemenea, până la ora 22:00, în județele Bihor și Arad se vor semnala polei și local precipitaţii.

Polei se va semnala vineri seară şi în Capitală, în special la periferia oraşului. Ca fenomen asociat, va fi ploaie.

Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Avertizare de polei în majoritatea regiunilor

Potrivit meteorologilor, până în dimineața zilei de duminică, 4 martie, în majoritatea regiunilor din țară se vor semnala precipitații mixte și polei, ninsori moderate cantitativ și strat consistent de zăpadă, intensificări ale vântului.

Astfel, în intervalul menționat, va ninge, dar vor fi și perioade în care se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ploaie cu depunere de polei, în special în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Banat și pe arii mai restrânse în restul teritoriului.

Ninsorile vor fi moderate cantitativ, îndeosebi în sud-vestul țării, iar în zona Munților Banatului și în cea de vest a Carpaților Meridionali se va depune strat nou de zăpadă mai consistent.

Temporar intensificări ale vântului vor fi în sudul Banatului, unde rafalele vor atinge în general 55...60 km/h, precum și în zona montană înaltă, cu viteze de 70...90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. Unele intensificări ale vântului, dar la cote mai reduse, de 40...50 km/h, vor fi și în regiunile extracarpatice.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri