Carantina pentru orașul Făget va fi ridicată

Data actualizării: Data publicării:
faget
Foto: site-ul Primăriei Făget

Oraşul Făget şi cele trei sate din zona sa administrativă vor ieși din carantină, întrucât numărul bolnavilor de COVID-19 este în scădere, au decis, vineri, autoritățile locale, după ce au primit avizul INSP. Ridicarea carantinei este însoțită însă de o serie de alte măsuri menite să limiteze răspândirea virusului, inclusiv obligativitatea purtării măștii în aer liber și limitarea programului teraselor.

Aceste patru localități intraseră în carantină în data de 26 iulie, iar măsura ieșirii din caratină se aplică de sâmbătă, 8 august.

„În urma analizei epidemiologice efectuate de Direcţia de Sănătate Publică Timiş la nivelul oraşului Făget, inclusiv în localităţile Colonia Mică, Temereşti şi Bichigi, a reieşit faptul că trendul cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 este descrescător, iar numărul cazurilor active a scăzut sub 3/1000 de locuitori. Ca atare, DSP a propus ridicarea măsurii de carantină zonală instituită în oraşul Făget şi localităţile Colonia Mică, Temereşti şi Bichigi, după expirarea celor 14 zile de carantină. Propunerea a fost trimisă spre avizare Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP)”, arată un comunicat al Prefecturii Timiş, citat de Agerpres.

După avizul INSP, vineri după-amiază, a fost convocat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă condus de prefectul Liliana Oneţ, în cadrul căruia s-a a emis o hotărâre privind ridicarea măsurii de carantinare a oraşului Făget şi a satelor menţionate.

Ulterior măsurii de ridicare a carantinei zonale, pentru o perioadă de 30 de zile se suspendă desfăşurarea tuturor târgurilor, iarmaroacelor, oboarelor, pieţelor de vechituri şi a pieţelor agroalimentare. 

Terasele vor avea orar de funcţionare în intervalul 8:00 - 22:00.  

Transportul în comun sau deplasarea către locul de muncă cu curse speciale se va face la maxim jumătate din capacitatea de transport a vehiculului şi cu obligativitatea folosirii măştii.

Slujbele religioase se vor desfăşura doar în aer liber, cu un număr maxim de 50 participanţi, cu respectarea regulilor de distanţare fizică, aşa cum sunt ele prevăzute în Ordinul 875/2020 pentru aprobarea regulilor privind accesul în lăcaşele de cult distanţa minimă de siguranţă şi măsuri sanitare specifice pentru desfăşurarea activităţilor religioase.

Totodată, se impune măsura purtării măştii de protecţie în aer liber, zona centrală de promenadă a oraşului Făget, precum şi în zonele de aşteptare a mijloacelor de transport (staţii de aşteptare, peroane, gări, autogări etc). 

Orice alte măsuri suplimentare pot fi instituite prin hotărâri ale Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Făget.

Starea de sănătate a populaţiei din Făget şi satele aparţinătoare va fi monitorizată prin intermediul asistenţei medicale primare (medici de familie, asistenţă socială), precum şi de către personalul Spitalului Orăşenesc Făget, sub supravegherea DSP Timiş.

Editare web: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri