Carantină ridicată de luni seara în patru localități din Ilfov

Data actualizării: Data publicării:
Polițiști care controlează mașini într-o zonă carantinată.
Foto: Poliția Română

Prefectura Ilfov a anunțat ridicarea măsurii de carantină în localitățile Corbeanca, Bragadiru, Ciorogârla și Măgurele începând de luni seara, de la ora 22.00.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov a adoptat o hotărâre privind încetarea măsurii de carantină zonală pentru comuna Corbeanca, cu satele aparținătoare Corbeanca, Ostratu, Petrești și Tamași.

De asemenea, a fost avizată măsura de ridicare a carantinei și pentru localitățile Bragadiru, Ciorogârla și Măgurele.

Măsurile intră în vigoare luni, de la ora 22.00, pentru toate cele patru localități.

Incidenţa Covid-19 la mia de locuitori este luni de 4,68 în Corbeanca, 3,86 - în Ciorogârla, 3,75 - în Bragadiru şi 3,37 - în Măgurele.

Ciorogârla, Corbeanca şi Măgurele au intrat în carantină pe 22 martie pentru o perioadă de 14 zile. Măsura a fost prelungită din 5 aprilie cu două săptămâni şi din 19 aprilie cu şapte zile.

Bragadiru a intrat în carantină pe 15 martie pentru 14 zile. Măsura a fost prelungită din 29 martie pentru două săptămâni şi din 12 aprilie pentru alte 14 zile.

Clinceni iese din carantină marți dimineața

În urma evaluării analizei de risc a comunităţii din comuna Clinceni, înaintată de DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată măsura de ridicare a carantinei zonale pentru comuna Clinceni, judeţul Ilfov, începând de marţi, ora 5,00.

Incidenţa COVID-19 la mia de locuitori este luni de 2,91 în Clinceni.

Clinceni a intrat în carantină pe 9 martie, pentru 14 zile. Măsura a fost prelungită cu câte două săptămâni din 23 martie şi din 6 aprilie, iar din 20 aprilie, pentru şapte zile.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri