Carantină totală în Maramureș. Firea: Cu siguranță vom propune o astfel de măsură și în București dacă situația o va impune

Data actualizării: Data publicării:
Gabriela Firea
Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general Gabriela Firea a declarat la Digi24 că o măsură similară cu cea din Maramureș, unde s-au instituit interdicții de circulație și pe timpul zilei, ar putea fi propusă și pentru Capitală, dacă situația o va impune.

În funcție de rezultatul controalelor din această perioadă, cu siguranță dacă situația o va impune vom propune o astfel de măsură.

Nădăjduiesc că oamenii încep să înțeleagă pericolul răspândirii în masă a pericolului acestei epidemii.

Mi-aș dori să nu ajungem în situația în care cetățenii să simtă că li s-au restrâns drepturile, dar acum e o situație de a alege între aceste libertăți și drepturi de a se mișca liber și sănătatea întregii populații, a seniorilor, a celor vulnerabili.

Județul Maramureș va institui și pe timpul zilei interdicțiile de circulație care sunt valabile acum numai noaptea la nivel național. Deplasările persoanelor vor fi limitate și vor trebui să fie justificate și între orele 6:00 și 22:00. Este primul județ care instituie astfel de măsuri.

Firea a declarat că în ședința CGMB de luni s-a aprobat un proiect de hotărâre privind ajutorarea persoanelor vârstnice și vulnerabile în această perioadă.

Nu cred că trebuie să ajungem în situația în care vor apărea multe persoane în situație critică și noi abia atunci să ne organizăm.

Ea a adăugat că în această perioadă fiecare spital se organizează pentru externarea pacienților care s-au vindecat sau pentru amânarea operațiilor care nu sunt urgente.

Firea a adăugat că la Spitalul Colentina vor fi tratați pacienți cu dublă patologie.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri