Sari la conținut

Carburanții, incluși în Monitorul prețurilor

Companiile petroliere vor fi obligate să trimită preţurile la carburanţi Consiliului Concurenţei.

Memorandumul a venit de la Consiliul Concurenţei, care are ca scop crearea unui comparator al preţurilor la carburanţi la nivel naţional, potrivit unor surse apropiate situaţiei. Or, pentru asta, este nevoie de o schimbare a legislaţiei prin care companiile petroliere să poată fi obligate să trimită preţurile, potrivit Economica.net.

“În vederea extinderii Monitorului prețurilor și în domeniul carburanților auto, se intenționează amendarea corespunzătoare a legii concurenței. Astfel, se va crea cadrul legal în baza căruia Consiliul Concurenței poate solicita date și informații companiilor active pe piață, ceea ce va permite și monitorizarea activă a prețurilor practicate de companiile petroliere”, scrie în documentul de pe masa Guvernului.

”Vrem să realizăm unui comparator de preţuri, “monitorul preţurilor pentru carburanţi”, un instrument asemănător celui lansat cu succes pentru produse alimentare, în urmă cu un an, prin care să intensificăm concurenţa dintre firmele de comercializare carburanţi”, spunea mai demult preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu.

Pentru realizarea acestei aplicaţii trebuie creată o bază de date care să conţină lista tuturor companiilor care comercializează carburanţi, amplasarea geografică a benzinăriilor deţinute de fiecare, tipurile de carburanţi (benzină şi motorină) comercializate în fiecare benzinărie, preţurile la pompă practicate.

Pe aceeași temă