Carmen Dan: Am găsit un microfon în casă. Am sesizat poliţia

Data actualizării: Data publicării:
CARMEN DAN

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat, miercuri seară,  că a găsit în apartamentul închiriat în care locuieşte un dispozitiv de înregistrare şi a sesizat Poliţia pentru demararea unei anchete. Ministrul a precizat că a făcut plângere pentru violare de domiciliu. 

"Am găsit un dispozitiv de înregistrare într-una dintre camerele apartamentului în care locuiesc. Dispozitivul l-am găsit într-o priză de telefon, nu era la vedere. Era conectat la o sursă de alimentare şi avea şi o baterie", a declarat Carmen Dan, pentru un post de televiziune.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

"Era un dispozitiv, nu ştiu dacă era sofisticat sau simplu, era un dispozitiv activ. Este în acest moment la laborator la poliţie se fac verificări. Nu am studiat dispozitivul, nu ştiu care sunt caracteristicile, colegii mi-au spus că e un dispozitiv de înregistrare audio", a mai spus ea.

Aceasta a precizat că nu locuieşte într-un imobil al RA-APPS, apartamentul fiind închiriat. "Locuinţa e închiriată. Stau cu fiul meu", a adăugat ea.

Ministrul a adăugat că stă în această casă de câteva luni: "Mi se pare destul de grav să găseşti un microfon în spaţiul privat, mai ales că sunt demnitar".

Întrebată cine se ocupă de paza locuinţei sale, Carmen Dan a răspuns: "Nu am pază, nu stă niciun poliţist în faţa locuinţei, am considerat că nu e necesar. Domiciliul e spaţiul meu privat, nu s-ar pune problema să intre oricine, SPP sau un alt serviciu de protecţie în spaţiul meu privat".

În plus, Carmen Dan a afirmat că a sesizat Poliţia pentru violare de domiciliu urmând a se deschide un dosar penal.

Citiţi şi:

Marincea (SRI): Dispozitivul găsit la Carmen Dan este destul de comun, nu e folosit de serviciile de informaţii

V. Ponta: Carmen Dan se face de râs cu povestea asta

Reprezentanţii Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) au anunţat că dispozitivul a fost ridicat şi urmează a fi expertizat. 

”Urmare a unei sesizări, în această după-amiază, o echipă operativă din cadrul Poliţiei Române s-a deplasat la domiciliul ministrului de Interne, unde a efectuat cercetare la faţa locului, a identificat şi ridicat un dispozitiv, care urmează a fi expertizat. În cauză s-a intocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art 224 şi art 226”, au transmis reprezentanţii IGPR.

Articolele la care se face referire vorbesc despre violarea de domiciliu (art. 224) şi violarea vieţii private (art. 226). 

Cercetările continuă sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casatie si Justitie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri