Cărti de versuri despre tragedia de la Colectiv, furate chiar la lansare: „Românul nu se dezminte”

Data actualizării: Data publicării:
catrte colectiv
Foto: Editura NEXT PAGE & Libraria Humanitas Kretzulescu

25% dintre exemplarele unei cărți cu poezii despre tragedia din Colectiv ar fi fost furate, la lansarea care a avut loc pe 1 noiembrie. Lansarea cărții „Arsura umblă după trup”, o colecție versuri a autoarei Viorica Răduță, a avut loc joi, pe 1 noimebrie, la Librăria Humanitas Crețulescu. Însă la finalul evenimentului, reprezentanții editurii Next Page, care a tipărit cartea, au constatat că 25% dintre exemplare au dispărut fără urmă.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Orașul ăsta are multe nuanțe de gri, dar ieri a fost de un negru intens: la lansarea unei cărți de versuri despre coșmarul din Colectiv, 50% dintre cărți au fost cumpărate, 25% au fost furate”, a scris Adrian Răileanu, pe Facebook. Autorul a revenit în comentarii cu precizări: „Păi, uite așa. După lansare, când s-a tras linie, s-a constatat că s-au vândut câteva, că mai sunt câteva, iar restul cărților au plecat.”

„Săracii librari chiar au fost cu ochii pe cărți, dar când omul îți zice că se duce doar să ia autograf, te face să te simți ca ultimul om. Și o secundă de neatenție a fost de ajuns. Nu ne-am gândit că la lansarea unei astfel de cărți, după ce s-a plâns în sală, nu e cazul să facem ce facem de obicei. Dar uite că românul nu se dezminte”, a scris Cătălina Roșu, de la Humanitas.

„Arsura umblă după trup” este o colecție de versuri în memoria victimelor din Colectiv și semnată de autoarea Viorica Răduță.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri