Sari la conținut

Casa Regală: Regele se află într-o stare îngrijorătoare de sănătate

Noi precizări privind starea Regelui. Casa Regală transmite că Suveanul se află într-o stare îngrijorătoare de sănătate şi că medicii i-au administrat o medicație care să îi ușureze somnul și respirația.

Regele Mihai continuă să se afle într-o stare îngrijorătoare de sănătate, iar medicii consideră prea riscantă deplasarea regelui de la reşedinţa privată la spital, fiind unanimi în recomandarea ca tratamentul administrat acestuia să se concentreze acum pe prevenirea suferinţei şi pe păstrarea confortului fizic şi psihologic, a transmis, duminică, Biroul de Presă al Majestăţii Sale citat de News.ro. În document se mai precizează că prezenţa la reşedinţa privată din Elveţia va continua să fie limitată doar la fiicele Majestăţii Sale şi la Mitropolitul Iosif.

Biroul de presă al Regelui Mihai transmite că în zilele care au trecut de la comunicatul din 6 noiembrie starea generală a regelui nu s-a agravat, semnele vitale ale Majestăţii Sale aflându-se pe o platformă constantă, iar medicii au administrat o medicaţie care să uşureze somnul şi respiraţia.

Cu toate acestea, Regele Mihai continuă să se afle într-o stare îngrijorătoare de sănătate, iar scăderea accentuată a capacităţilor fizice şi a capacităţii de comunicare, precum şi imposibilitatea de a se deplasa fără ajutor au rămas la acelaşi nivel.

"Regele Mihai este îngrijit la domiciliu cu excepţională competenţă şi cu mare grijă de o amplă echipă medicală. Doctorii evaluează zilnic starea Majestăţii Sale. Medicii au transmis faptul că, în actuala stare în care se află Majestatea Sa, Principesa Moştenitoare Margareta poate să se întoarcă în România deocamdată, pentru a-şi relua activităţile publice. Medicii consideră prea riscantă deplasarea Regelui Mihai de la reşedinţa privată la spital. Ei sunt unanimi în recomandarea ca tratamentul administrat Majestăţii Sale să se concentreze acum pe prevenirea suferinţei şi pe păstrarea confortului fizic şi psihologic al Suveranului", spune sursa citată.

De asemenea, Biroul de Presă al Regelui Mihai spune că Mitropolitul Iosif al Europei Occidentale a fost la reşedinţa din Elveţia în mai multe rânduri şi l-a împărtăşit pe rege. De asemenea, reprezentanţi ai săi se deplasează frecvent la reşedinţa regală.

"În afară de Principesa Moştenitoare Margareta şi de Principele Radu, prezenţa la reşedinţa privată din Elveţia va continua să fie limitată doar la fiicele Majestăţii Sale şi la Mitropolitul Iosif (sau trimisul său). Personalul Casei Majestăţii Sale va continua, cu devotament şi însufleţire, misiunea pe lângă Regele Mihai I", se adaugă în comunicatul citat.

Pe aceeași temă