Cătălin Ioniță, noul șef al Poliției Române

Data actualizării: Data publicării:
sorin ionita seful politiei romane

Șeful Inspectoratului General al Poliției Române, Bogdan Despescu, a fost demis și înlocuit cu chestorul principal, Cătălin Ioniță, directorul Direcţiei Generale Anticorupţie din MAI. Ioniță a fost împuternicit de premierul interimar, Mihai Fifor, să conducă Inspectoratul General al Poliției Române timp de șase luni și va avea rang de secretar de stat. 

sorin ionita seful politiei romane
Cătălin Ioniță

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a povestit, recent, cu o zi după anunţul privind propunerea de demitere a şefului Poliţiei Române, că a primit un mesaj de la Cătălin Ioniţă, care i-a solicitat o discuţie. Acesta i-ar fi spus că are anumite reţineri în ceea ce priveşte preluarea funcţiei la IGPR, reamintește news.ro. 

Ioniţă este absolvent de studii superioare de lungă durată cu diplomă de licenţă Academia de Poliţie Al. Ioan Cuza, Bucureşti – Facultatea de Drept, Specializarea Combaterea Criminalităţii Economice şi a urmat studii postuniversitare Universitatea Bucureşti - Facultatea de Drept - Criminalistică. El a urmat mai multe cursuri de specializare, iar în 2012 a obţinut doctoratul la Academia de Poliţie „Al. Ioan Cuza”.

În perioada 1998 - 2000 a fost ofiţer specialist în cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Poliţiei Sector 1 Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, apoi timp de şapte ani a fost şef compartiment în cadrul Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Poliţiei Sector 1, iar apoi, până în 2012 a a fost şef serviciu al Serviciului de Investigarea Fraudelor din cadrul Poliţiei Sector 1.

În 2012, Ioniţă a devenit pentru scurt timp Şef serviciu la Serviciul de combatere a corupţiei şi a infracţiunilor comise în sfera instituţiilor bugetare din cadrul Direcţiei de Investigare a Fraudelor, în acelaşi an fiind numit director adjunct al Direcţiei de Investigare a Fraudelor, post ocupat până în 2013.

În 2013 - 2014 a fost director adjunct al Direcţiei de Investigare a Fraudelor, din 2014 până în 2016 director al Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, iar din 2016 ocupă funcţia de Director general al Direcţiei Generale Anticorupţie.

Cătălin Ioniţă este căsătorit şi are cinci copii.

Conform declaraţiei de avere, deţine 25% dintr-un teren agricol de 18.174 de metri pătraţi în Ilfov şi tot în proporţie de 25% deţine şi 217 metri pătraţi de teren intravilan în Bucureşti, ambele cumpărate în 2015 şi deţinute în coproprietate cu mama şi cu soţia.

El are împreună cu soţia două case în Bucureşti, de peste 200 de metri pătraţi, cumpărate în 2006 şi în 2012 şi a moştenit şi un apartament de 55 de metri pătraţi tot în Capitală.

Cătălin Ioniţă deţine un autoturism Daewoo Matiz şi o maşină Skoda, ambele produse în 2003.

De asemenea, el are un cont bancar de 404.235 de lei deschis în 2009.

În 2016 a obţinut venituri de 145.961 de lei din salariu, 24.600 de lei în calitate de membru al Consiliului de Supraveghere al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc şi 201.960 de lei din închirierea unei case. Soţia sa lucrează la STS, obţinând un salariu de 32.913 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri