Cătălin Predoiu: Nu împărtăşesc culpabilizarea în masă a procurorilor. Să îşi demonstreze valoarea!

Data publicării:
catalin predoiu inquam ganea crop
FOTO: INQUAM PHOTOS - Octav Ganea

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, solicită Ministerului Public o ripostă ''fermă'' în faţa ''îndrăznelii în creştere a infractorilor'', precizând că aşteaptă rezultate din partea procurorilor.

"Vedem cu ochiul liber cum proliferează infracţiuni cu violenţă. Prin faptele lor, infractorii dau semne clare că nu mai au frică de lege şi de oamenii legii. Cer Ministerului Public o ripostă fermă în faţa acestei îndrăzneli în creştere a infractorilor - interlopii, traficanţii, proxeneţii, corupţii, organizaţi în grup sau individual să fie din nou confruntaţi energic, loviţi devastator, descurajaţi, anihilaţi judiciar", a afirmat, joi, Predoiu într-o conferinţă de presă la sediul ministerului.

Ministrul le-a transmis procurorilor că trebuie să îşi demonstreze valoarea şi competenţa şi că se aşteaptă la rezultate din partea lor.

„Procurorii au fost blamaţi în masă pentru unele greşeli, abuzuri sau eşecuri în instanţă, dar nu împărtăşesc culpabilizarea în masă. Corpul de procurori are valoare. Să o demonstreze, să probeze curaj şi determinare, profesionalism şi rigoare profesională!

Societatea aşteaptă acţiune eficientă din partea procurorilor, defetismul nu e o opţiune.

Ori câştigă infractorii, ori partea cinstită a societăţii. Pentru Ministerul Justiţiei nu există decât o soluţie acceptabilă – legea să fie aplicată, cei care atentează la viaţa, libertatea, siguranţa şi proprietatea să fie trimişi în instanţă cu probe solide.

Produsele infracţiunii să fie sechestrate asigurator, iar în caz de condamnare să fie deposedaţi de ce au câştigat din infracţiuni.

Aştept rezultate din partea procurorilor”, a fost mesajul ministrului.

redactare G.M.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri