Cătălin Striblea, despre crima de la metrou: „Nimeni nu se bagă pentru tine, iar imaginile astea au demonstrat încă o dată”

Data publicării:
metrou

Tragedia petrecută la metrou ne arată o realitate dură a lumii în care trăim. Ne lipsesc simțul civic, dar și viteza de reacție pentru a interveni în situații-limită. Și în plus, mai apare și întrebarea: ar fi trebuit să fie în libertate agresoarea? Acestea sunt lucrurile remarcate de jurnalistul Cătălin Striblea, prezentatorul matinalului de la Digi FM.

„Este un caz care pune pe tapet foarte multe întrebări. Primele sunt legate de modul în care oamenii intervin sau nu în situația asta. Imaginile cu atacul de la Costin Georgian sunt mult mai relevante decât celelalte imagini cu atacul în sine. Ele sunt foarte clare, acolo a avut loc o tentativă de asasinat.

Femeia încearcă să o împingă pe o tânără pe linia de tren, nu reușește. După care pleacă. În stație sunt oameni, nimeni nu se duce după ea. În stație sunt camere de luat vederi, dar sunt inutile, pentru că ele sunt folosite doar post mortem, nu sunt folosite pentru a preveni. Nimeni nu înștiințează paza sau poliția. Nici tânăra care a fost atacată nu s-a dus imediat la poliție ca să spună că este victima unui atac.

Aici e un lucru care nu funcționează corect, nici ca societate, nici ca regulament, nici ca proceduri, în tot ceea ce privește metroul. E și chestiunea legată de boala psihică a acestei femei. Ar fi trebuit să fie în libertate? Să poată umbla pe stradă, să poată să fie liberă în afara unui consult și a unui tratament medical? Și aici avem de pus foarte multe întrebări.

În orice caz, e o întâmplare tragică din care nu îmi dau seama ce o să învățăm noi. Văd că oamenii semnează acum o petiție ca să se pună panouri. Nici în străinătate nu sunt panouri peste tot. Sunt în unele stații. Dar niemni nu are posibilitatea să împânzească metroul cu panourile respective.

Ascultătorii de la radio ne povestesc cam același lucru, că în general nu se intervine. De câte ori se petrece un act de agresiune, un abuz asupra cuiva într-un mijloc de transport în comun sau într-un loc public, reacția celorlalți este să se ferească. Ne-au povestit mame cu copii. Lumea vorbește de o nepăsare, de o lipsă de interacțiune în astfel de situații. Nimeni nu se bagă pentru tine, iar imaginile astea au demonstrat încă o dată”, a comentat jurnalistul Cătălin Striblea, la Digi24.

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri