Câte tone de gunoi au lăsat în urmă petrecăreții din Brașov, în noaptea de Revelion. 60% sunt sticle și cioburi

Data publicării:
Indonesians Countdown To The New Year
YOGYAKARTA, INDONESIA - JANUARY 01: Fireworks illuminate the city's skyline during New Year's celebrations of 2019 on January 1, 2019 in Yogyakarta, Indonesia. (Photo by Ulet Ifansasti/Getty Images)

Aproape nouă tone de deşeuri au fost adunate de operatorul de salubritate din Centrul istoric al Braşovului (zona Piaţa Sfatului - strada Republicii - strada M. Weiss şi străzile adiacente) în noaptea de Revelion, informează purtătorul de cuvânt al Primăriei Braşov, Sorin Toarcea.

Revelion 2009
Focuri de artificii in noaptea de Revelion, in Piata Sfatului din Brasov. Foto: Agerpres



"Potrivit reprezentanţilor operatorului de salubritate, aproximativ 60% din această cantitate au fost cioburi şi sticle goale, iar din restul cantităţii cele mai multe au fost deşeuri de plastic şi resturi de artificii. Cantitatea colectată în această zonă a fost de 24 mc de gunoi, cu o masă totală de 8,88 tone. Operatorul a asigurat salubrizarea zonei cu peste 42 de muncitori şi un utilaj dedicat doar acestei activităţi. Curăţenia generală a început la ora 2,00 şi a fost finalizată în jurul orei 8,00", a afirmat Toarcea.

În fiecare an, de Revelion, în Piaţa Sfatului se adună câteva mii de persoane, braşoveni şi turişti, pentru a ciocni un pahar de şampanie la trecerea dintre ani, pemtru a participa la spectacolul care se desfăşoară în zonă şi pentru focul de artificii de la miezul nopţii. 

Sursa: Agerpres

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri