Câţi călători fără mască au descoperit poliţiştii după controlarea a peste 250 de trenuri CFR

Data actualizării: Data publicării:
CFR trenuri călători
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Poliţiştii de la transporturi au dat miercuri peste 400 de amenzi călătorilor din peste 250 de trenuri CFR controlate, pentru nerespectarea regulilor de combatere a COVID-19, informează Agerpres.

„Până la jumătatea zilei, au fost verificate peste 250 de trenuri de călători şi 225 de staţii de cale ferată. Au fost aplicate 484 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 415 la Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Poliţiştii au legitimat 1.120 de persoane, au depistat doi urmăriţi, doi minori lipsiţi de supraveghere şi au surprins în flagrant delict două persoane bănuite de furt.

„Totodată, au mai fost aplicate şi 40 de sancţiuni la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 10 la HG nr. 203/1994 pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române şi 19 la alte acte normative", arată sursa citată.

Valoarea amenzilor aplicate este de 120.570 de lei.

Purtarea măştii de protecţie la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie pe toată durata călătoriei, precum şi în zonele de aşteptare a trenurilor - staţii de cale ferată, peroane, săli de aşteptare.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri