Caz controversat la Bucureşti. Copilul care și-a ucis bunica s-a întors la școală. Reacția părinților

Data actualizării: Data publicării:
copil

Caz delicat la Bucureşti, unde un băiat de 9 ani care şi-a ucis bunica într-o criză de furie nu este acceptat la şcoală de familiile colegilor. Îngrijoraţi, părinţii acestora s-au dus la inspectoratul şcolar şi au spus că se tem pentru siguranţa copiilor. Legea spune însă clar că băiatul, care suferă de tulburări de comportament, nu poate fi scos de la cursuri doar din cauza problemelor pe care le-a avut.

De ce și-a înjunghiat un copil de 9 ani din București bunica. El a sunat apoi la 112

Situaţia scoate încă o dată la lumină noi probleme din învăţământ: lipsa psihologilor şcolari şi integrarea în colectivitate a copiilor cu cerinţe speciale. Băiatul de clasa a patra a fost înscris de părinţi la o şcoală, dar refuzat de directorii care au spus familiei că nu mai sunt locuri în clase. Părinţii celorlalţi elevi sunt însă tranşanţi.

-Cum poţi să îl pui în colectivitate cu atâţia copii care se joacă, se împing, se ceartă, se bat? Se poate întâmpla orice! Noi nu vrem să fim acolo.

Alţi părinţi, deschişi la negocieri, au mers la inspectoratul şcolar să găsească o rezolvare convenabilă pentru toată lumea.

-Să vedem ce putem face astfel încât nici copilul să nu fie privat de nişte drepturi elementare, dar şi copiii noştri să fie în siguranţă.

Părinţii sunt speriaţi. Cea mai mare temere a lor este că băiatul de nouă ani care şi-a omorât bunica într-o criză de furie ar putea intra în colectivitate fără să fie consiliat de psihologi.

-În şcoală nu există psiholog.

-Cred că el ar trebui integrat altfel. Nu adus într-o şcoală nouă, în care părinţii sunt speriaţi.

Decizia finală o iau părinţii copilului ce şi-a ucis bunica. Băiatul poate fie să înveţe acasă, sau la şcoală, dacă familia lui insistă. Autorităţile au făcut însă o sugestie.

Marina Manea, purtător de cuvânt ISMB: Am făcut această recomandare părintelui, să ia în calcul şcolarizarea la domiciliu.

Specialiştii în protecţia copilului spun însă că, dacă băiatul va fi trimis la şcoală, ar trebui să fie vegheat de un însoţitor pentru copii cu nevoi speciale.

Simona Negrea, psiholog: Fiind vorba deja de un comportament problematic şi despre faptul că acest copil şi-a menifestat impulsivitatea, propunerea de a avea o persoană care să îl însoţească în permanenţă, este binevenită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Te-ar putea interesa și:
mașină de poliție
Fetiţă de doi ani şi 11 luni, ucisă de unchiul ei pentru că plângea
oana net
Pedeapsa primită de educatoarea din Timişoara care şi-a ucis fetiţa de 4 ani
Partenerii noștri