Cazul Caracal. Fost polițist: Indiferent câte probe, câte expertize faci, testul ADN nu poate să aibă alt rezultat

Data actualizării: Data publicării:
andrei banu

Părinții Alexandrei Măceșanu încă mai speră că fiica lor este în viață. Însă Andrei Banu, fost polițist de investigații criminale, spune că moartea fetei nu poate fi contestată. Proba ADN este finală și, pe baza acesteia va fi declarat decesul adolescentei. Invitat la emisiunea „În fața ta", expertul a mai spus și că perchezițiile de la Caracal pot fi reluate oricând.

-Cât va mai dura această cercetare la fața locului?

-Momentan s-a stopat cercetarea, ea poate fi reluată în funcție de noi declarații, noi probe. Dacă Dincă (Gheorghe Dincă, princpalul suspect în cazul Caracal, n.r.) sau alți martori mai vin cu alte date în plus față de cele cunoscute, se reia cercetarea la fața locului. Locul va fi izolat până se clarifică toate aspectele din dosar, nu contează cât, nu există un termen, stai acolo până se termină absolut tot.

Dosarul, după mine, o să fie finalizat fracționat pe Alexandra, o să fie un început de trimitere în judecată. Problema care va fi declararea judecătorească a morții, certificatul de deces, pe care medicul legist nu-l poate da pentru că nu are cadavrul pe care să fi făcut autopsia. Și atunci, o procedură de declarare scurtă, care o să meargă în paralel cu dosarul, și mergând acest dosar înainte, toate celelalte se conexează.

-Cine inițiază această procedură de declarare?

-Procurorul, sigur.

-Să ne așteptăm așadar ca într-o perioadă de timp procurorul să ceară declararea decesului Alexandrei?

-Exact. Medicul legist nu poate da, medicul legist dă numai pe autopsie, pe cadavru, dar aici nu e cadavru. Însă având acest ADN care.. și indiferent câte probe, câte expertize, nu poate să aibă alt rezultat, numai acesta, dom'le.

Urmăriți emisiunea „În fața ta” sâmbătă, de la ora 14:05.

Editor web: Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri