Cazul chirurgului fals Matteo Politi. Ce spune iubita italianului

Data actualizării: Data publicării:
ioana matteo politi

Italianul suspectat că făcea operaţii estetice fără să fie medic se consideră nevinovat şi vrea să fie cercetat în libertate. Matteo Politi a constestat mandatul de arestare preventivă la Tribunalul Bucureşti. În sala de judecată a fost astăzi şi iubita italianului, care le-a mărturisit jurnaliştilor că are deplină încredere în medicul Matteo Politi.

Reporter: Dvs ați făcut intervenții la el?

Ioana, iubita lui Matteo Politi: Nu are importanță dacă am făcut sau nu.

-Voiam să vă întreb dacă sunteți mulțumită.

-El este un doctor foarte bun. Asta pot să vă spun...

-Și dacă nu a făcut studii în domeniu, de unde această aptitudine?

-Dar de unde atâta siguranţă pe voi că este un doctor fals?

-Documentele vorbesc..

-Care documente?

-Diploma este una autentică, este recunoscută?

-Aţi verificat-o? O să vedem ce spune și domnul avocat Ionașcu, dacă este o diplomă falsă sau nu.

Daniel Ionaşcu, avocat: Citez din Matteo Politi: Eu aveam reprezentarea că ceea ce fac fac legal întrucât de toate demersurile s-a ocupat un avocat.

Reporter: Mizați pe eliberarea lui din arest?

-Da, mizez pe eliberarea lui?

-Au motive pacientele lui să se teamă pentru integritatea lor fizică? Ținând cont și de unele suspiciuni că ar fi dat rateuri...

-Dacă pacientele nu se duceau la clinică, în mod evident nu aveau niciun pericol. Pe de alta parte, lăsarea în libertate a lui Matteo Politi nu reprezintă pericol pentru vreo pacientă pentru că nu el merge să opereze prin metrou și când vede o pacientă sare pe ea cu bisturiul. Ele s-au dus la clinică, respectiv, la el.

Şedinţa de judecată s-a încheiat de puţin timp, iar acum instanţa deliberează. În fața instanței de judecată, Matteo Politi și-a luat angajamentul că va rămâne la dispoziția anchetatorilor și că acceptă inclusiv o interdicție de a părăsi România și a cerut să fie eliberat din arestul preventiv. Procurorii au cerut menținerea acestei proceduri având în vedere antecedentele lui Matteo Politi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri