Cazul chirurgului fals Matteo Politi. Ministrul Sănătății anunță schimbări drastice

Data publicării:
sorina pintea2

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, luni, că se vor face modificări în procedura de autorizare a cabinetelor şi clinicilor medicale, acestea urmând a depune un dosar şi cu privire la calificarea personalului.

Pintea a anunţat că, la linia telefonică special înfiinţată în Bucureşti după cazul falsului chirurg, s-au înregistrat şapte apeluri de la trei paciente care au spus că nu au avut probleme. În plus, ministrul a afirmat că cele două paciente care au declarat presei că ar fi avut probleme în urma intervenţiilor făcute de Matteo Politi nu au sunat.

„Încercăm să punem la punct un sistem de monitorizare a activităţii medicale din România”, a declarat, luni Sorina Pintea.

Aceasta a explicat că, în prezent, autorizarea cabinetelor şi a clinicilor se face de către direcţiile de sănătate publică, dar în ceea ce priveşte respectarea normelor igienico-sanitare şi a circuitelor.

„Vom introduce expres obligativitatea ca la obţinerea autorizaţiei de funcţionare să se depună şi un document, un dosar, privind calificarea personalului, pentru că noi, ca şi minister, suntem responsabili de siguranţa actului medical”, a mai spus Pintea.

Aceasta a reiterat ideea că ”furnizorul este responsabil de calitatea actului medical şi de personalul care face intervenţiile pe care le face un anumit cabinet”.

În plus, ministrul Sănătăţii a anunţat că, la linia telefonică special înfiinţată în Bucureşti după cazul falsului chiurg, s-au înregistrat şapte apeluri.

„S-au înregistrat până acum 7 telefoane, trei paciente. (...) Trei paciente care spun că nu au probleme. Am văzut în media că există două paciente care spun că au avut probleme, acelea încă nu au sunat”, a mai spus Sorina Pintea.

Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) a înfiinţat, joi, o linie telefonică directă pentru obţinerea de informaţii despre serviciile medicale acordate de Matteo Politi în clinici private din capitală. Numărul de telefon va fi valabil până în 15 februarie.

Falsul chirurg Matteo Politi, care a operat în mai multe clinici private din România, a fost reţinut miercuri seară, iar joi a fost arestat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri