Cazul preotului găsit împușcat la Arad se complică. Arma ar aparține unui consul onorific al Italiei

Data actualizării: Data publicării:
IOAN-CUCU PELEA-HASMAS-PREOT-672x372
Foto: episcopiaaradului.ro

Arma de vânătoare care l-a rănit mortal pe preotul arădean Pele Cucu, al cărui cadavru a fost găsit de către soţie pe terenul pescăriei sale, ar aparţine consulului onorific al Italiei la Arad, Roberto Sperandio. Casa diplomatului a fost spartă în vara anului trecut, când au fost furate şi bijuterii. Consulul spune că avea o astfel de armă, dar că deocamdată anchetatorii nu l-au contactat, scrie News.ro. 

IOAN-CUCU PELEA-HASMAS-PREOT-672x372
Foto: episcopiaaradului.ro

Surse din rândul anchetatorilor au declarat, vineri, pentru News.ro, că arma de calibru 12 mm care l-a rănit mortal pe preotul ortodox din Hăşmaş a fost identificată. Aceasta a fost deţinută legal, în trecut, de către consului onorific al Italiei în Arad, Roberto Sperandio, a căruit casă a fost spartă de hoţi în iunie 2017.

Poliţiştii şi procurorii fac acum verificări pentru a vedea cum a ajuns arma furată în posesia preotului. Se iau în calcul mai multe variante, printre care aceea că bărbatul ar fi împrumutat arma de la un localnic sau ar fi cumpărat-o. Preotul nu era deţinător legal de armă de vânătoare.

Consulul onorific al Italiei a declarat, vineri, că deţinea o astfel de armă, precum cea găsită lângă cadavru, dar nu a fost contactat încă de anchetatori.

În  vara anului trecut, consulul a reclamat că i-a fost spartă locuinţa din Arad şi i-au dispărut trei arme deţinute legal, bijuterii şi o sumă de aproximativ 15.000 de euro. Casa nu era supravegheată video, iar până acum nu există niciun suspect în acest caz, cercetările fiind continuate de către procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Referitor la împrejurările morţii preotului, anchetatorii cred că acesta a apăsat accidental pe trăgaci.

Pele Cucu locuia în satul Drauţ şi era preot ortodox în Hăşmaş. El urma să împlinească 54 de ani în luna iunie. Bărbatul a fost găsit împuşcat în cap pe terenul pescăriei deţinute de familie, iar anchetatorii au spus iniţial că a fost vorba fie de un accident, fie de o sinucidere. Anchetatorii au găsit arma poziţionată între picioarele victimei, cu ţeava îndreptată spre cap, ceea ce ar sugera una dintre cele două ipoteze ale procurorilor. Proiectilul a nimerit faţa preotului, iar rănile au provocat moartea instantanee.

Referitor la folosirea armei de către preot, un membru al familiei le-a declarat jurnaliştilor că acesta era îngrijorat de atacul vidrelor, care ar fi ucis în ultima vreme numeroşi peşti. Se presupune că a apăsat accidental pe declanşatorul armei, posibil când stătea de pază pe scaun cu arma între picioare şi ţeava îndreptată spre cap.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri