Cazul unui medic orădean care a tratat pacienți Covid după o schemă inventată a iscat controverse și a ajuns la Colegiul Medicilor

Data actualizării: Data publicării:
medic care inmaneaza pacientului o reteta
Medic. Imagine ilustrativa. Foto: Guliver/GettyImages

O doctoriță pneumolog din Oradea susține că schemele de tratament anti-COVID din spitale sunt prea dure și contestă și tratamentul cu oxigen medical. Afirmațiile sale au adus-o în atenția Colegiului Medicilor Bihor, care le va analiza săptămâna viitoare, într-o ședință specială. 

Medicul orădean susține că a tratat până la 1000 de pacienți COVID și că toți au scăpat de spitalizare. Flavia Groșan, în prezent angajată într-un spital privat, spune că a folosit medicamente ieftine în schema de tratament pe care susține că a gândit-o singură. Ea contestă protocolul din spital, care în opinia sa ucide pacienți.

Flavia Groșan: „Mi s-a părut extraordinar de dur tratamentul, eu am găsit o variantă ieftină, cu medicamente din nomenclatorul Ministerului Sănătății. Ieftine și o combinație incredibil de frumoasă. Eu am o experiență de 20 de ani în pneumologie”.

Flavia Groșan contestă și folosirea oxigenului medical, despre care crede că ar provoca edeme cerebrale. Toate afirmațiile sale, preluate de mai multe posturi de televiziune centrale, au adus-o în atenția Colegiului Medicilor Bihor, care a fost sesizat de un medic al spitalului Gerota din București.

Carmen Pantiș, președinte al Colegiul Medicilor Bihor: „Flavia Groșan a tratat cazuri ușoare și medii, cu succes, toată admirația pentru dânsa, însă nu are experiența spitalului.”

Reporter: Care sunt cele mai grave afirmații pe care le-a făcut?

Carmen Pantiș, președinte al Colegiul Medicilor Bihor: Mesajul acesta, care este destul de grav: Stați acasă și dacă aveți saturație 80%, stați acasă.

Flavia Groșan spune că a tratat pacienți COVID din toată țara online și că nu știe ca unul dintre ei să fi ajuns în spital. Informația nu este reală, susține Colegiul Medicilor Bihor.

Carmen Pantiș, președinte al Colegiul Medicilor Bihor: M-au informat colegii mei care lucrează în Municipal că pe secțiile de Pneumologie sau chiar în terapie intensivă au ajuns pacienți care au început tratamentul cu doamna doctor, la cabinetul privat.

Flavia Groșan: „Am menținut legătura cu cazurile dificile, legătură zilnică. Nu știu, nu am auzit de eșecuri”.

Comisia de Etică a Colegiului Medicilor Bihor se va întruni luni pentru a discuta cazul medicului pneumolog din Oradea. Între timp, pe internet curg mesaje fie de susținere a cadrului medical, fie de condamnare a acestor declarații. Verdictul în cazul său va fi dat marți.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri