Ce ar putea determina o revenire la starea de urgență în România? Horațiu Moldovan, despre pragul de infectare care nu trebuie depășit

Data publicării:
horatiu moldovan
Foto: INQUAM Photos/Alexandra Pandrea

Numărul de infectări cu coronavirus în România este pe un platou ușor descendent, iar rata vindecărilor este cea mai bună din Europa, a declarat la Digi24 secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Horațiu Moldovan.

"Numărul de infectări este pe un platou ușor descendent, numărul de decese a scăzut. Global, mortalitatea e sub 6%, o valoare bună la nivel european.

Rata de vindecări depășește 50%, a atins în unele zile 60%, este cea mai bună din Europa.

Asta înseamnă că măsurile implementate și organizarea spitalelor au fost corecte.

Dacă reușim să menținem anumite reguli stabilite sperăm să ne încadrăm în trendul descendent.

Dacă în weekend a fost un moment de explozie socială, cred că lucrurile se vor mai calma.

La două săptămâni vrem să facem un bilanț și să decidem dacă e posibilă continuarea măsurilor de relaxare sau dacă va fi necesară revenirea la măsuri mai stricte.

Facem un apel la oameni să înțeleagă rostul măsurilor protective", a spus Horațiu Moldovan.

Secretarul de stat în MS a precizat și care sunt situațiile care ar putea determina revenirea la starea de urgență: "Dacă apare o creștere bruscă de la zi la zi a numărului de infectări, dacă apare o creștere bruscă a deceselor, dacă apare o creștere bruscă a pacienților care se adresează unităților de primiri urgențe sau a pacienților la terapie intensivă.

Nu am stabilit valori absolute, dar, dacă acum ne confruntăm cu o frecvență scăzută, dublarea sau triplarea va fi un semnal de alarmă".

Redactare GM.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri