Ce îl întreabă românii pe Marcel Vela: se poate vizita soția din alt oraș sau călători 100 de kilometri pentru carne halal?

Data actualizării: Data publicării:
marcel vela sedinta de guvern SED_GUV_INQ_Octav_Ganea_002
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Un bărbat îl întreabă pe ministrul de Interne cum își poate întâlni soția, măcar în weekend, dacă trăiesc separat. Pe pagina lui Marcel Vela sunt, după două ore de când a anunțat că răspunde în fiecare miercuri la 7 întrebări, peste 300 de comentarii.

Multe întrebări sunt legate de români aflați în străinătate, altele de pescuit sau de muncile agricole pentru care oamenii trebuie să plece de acasă la țară, transmite Mediafax.

Un bărbat, însă, vrea să știe când își poate vedea soția: „Încă de la începutul acestei pandemii atât eu, care locuiesc în Buzău, cât și soția mea, care locuiește în Focșani, am respectat cu strictețe măsurile impuse de distanțare sociala. Prin ce modalitate ne putem întâlni măcar în week-end, dat fiind faptul că pe declarația pe proprie răspundere nu este menționată și reunirea familiei? În cazul în care răspunsul este unul afirmativ, am rugămitea să îmi spuneți ce se va completa pe declarația pe proprie răspundere”.

O femeie se plânge de restricțiile impuse celor în vârstă: „Am 73 ani, sunt o persoană sănătoasă și activă. Vă rugăm faceți ceva cu programul ăsta pentru 65+ de 2 ore pentru că înnebunim în casă. De ce nu se poate că respectând regulile să putem ieși oricând fără să abuzăm? Asta ne-ar face să ne simțim și noi oameni, nu puși pe lanț”.

O femeie îl întreabă pe Vela dacă poate merge de la Pitești la București ca să cumpere carne: „Soțul meu este musulman, iar noi consumăm produse din carne halal. Pt a procura aceste produse trebuie să ne deplasăm 100 de km de la Pitești la București, unde se află aceste magazine speciale. Întrebarea mea este: este posibilă deplasarea fără a risca să primesc amendă?”.

O altă persoană vrea să afle dacă se pot plafona prețurile la măști, mănuși și paracetamol și îndeamnă angajații MAI să fie mai „ageri și mai direcți”.

Un utilizator vrea să știe cine sunt vinovații pentru 10 august și când își dă demisia ministrul Vela, altul dacă sezonierii plecați în Germania sunt supravegheați pentru a nu fi supuși abuzurilor.

Marcel Vela a anunțat, marți seara, că în fiecare miercuri va răspunde pe Facebook la 7 întrebări venite din partea românilor, alese la întâmplare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri