Ce părere are Klaus Iohannis despre intenția guvernului Orban de a-i îngheța inclusiv lui salariul

Data actualizării: Data publicării:
Klaus Iohannis
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Președintele Klaus Iohannis s-a arătat solidar cu intenția guvernului Orban legată de înghețarea salariilor demnitarilor, măsură pe care a considerat-o drept „un lucru potrivit”.

„Dacă vrem să fim politicieni responsabili, trebuie să fim primii care înțelegem că nu poate toată lumea să beneficieze de creșteri, nu orice creștere salarială trebuie să fie și oportună, i-am încurajat (pe membrii cabinetului Orban) să meargă mai departe”, a declarat Klaus Iohannis, la o întâlnire avută la București cu primarii de municipii din țară.

Premierul Ludovic Orban a anunțat măsura înghețării salariilor demnitarilor, care va fi luată ori prin modificări aduse la legea bugetului de stat, ori prin ordonanță de urgență. Șeful Executivului a subliniat că, prin acest demers, indemnizațiie demnitarilor nu vor mai crește odată cu majorarea salariului minim.

Cum a primit Iohannis vestea înghețării indemnizației, de la ministrul de Finanțe, Florin Câțu

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a declarat, luni, că a discutat cu preşedintele Klaus Iohannis despre situaţia actuală a economiei şi despre măsurile pe care le are în vedere pentru redresarea situaţiei. Una din măsurile vizate este îngheţarea salariilor demnitarilor, pe care o „acceptăm toţi”, inclusiv șeful statului, informează Agerpres.

Întrebat dacă i-a prezentat preşedintelui şi măsura îngheţării indemnizaţiei sale, şeful de la Finanţe a precizat: „Am discutat despre toate măsurile, iar aceasta era inclusă. Este o măsură pe care şi-o asumă Guvernul şi mergem mai departe”.

După ce jurnaliştii prezenți au insistat să afle dacă Iohannis acceptă să-i fie și lui îngheţat salariul, ministrul Câțu a răspuns: „Acceptăm toţi”.

„Toată filosofia bugetului este construită pe eliminarea risipei şi de alocare a banului public cu prioritate către sectoarele care creează valoare adăugată. Nu reducem cheltuielile, doar că nu va mai fi acel dezmăţ”, a adăugat Cîţu.

Editor web: Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri