Ce pedepse au primit bărbații din Iași acuzați că i-au falsificat buletinul lui Robert de Niro

Data actualizării: Data publicării:
Untitled
Foto: Ziarul de Iași

Doi bărbați din Iași își vor petrece următorii șase ani de zile în închisoare după ce au fost găsiți vinovați pentru falsificare de monedă.

Untitled
Foto: Ziarul de Iași

Curtea de Apel Iași l-a condamnat pe Ştefan Badii la 6 ani şi 8 luni de închisoare și pe Sorin Bulgaru, la 6 ani şi 10 luni. În acest dosar era implicat și Daniel Venus Dragnea, decedat în timpul anchetei.

Cei doi inculpați acționau la ordinul lui Dragnea, care suferea de scleroză multiplă. Badii locuia, de altfel, cu Dragnea, într-un apartament închiriat din Iași. Dragnea l-a rugat pe Badii să falsifice bancnote de 50 de lei, urmând să primească 15% din sumele rezultate.

„Inculpatul Badii Ştefan a falsificat bancnote prin scanarea unei bancnote autentice, după care, prin prelucrare software, scotea seria de pe ea şi făcea un şablon de trei bancnote pe pagină. Odată finalizat şablonul, scotea la imprimantă trei bancnote pe pagină pe care imprima seriile. Badii Ştefan a inscripţionat bancnotele astfel falsificate cu serii diferite, folosind un tabel generator de serii în program Excel“, se arată în rechizitoriul procurorilor citat de ziaruldeiasi.ro. Apoi, bancnotele erau tăiate cu ajutorul unei ghilotine. Cu un cutter, acesta decupa fereastra transparentă a cupiurilor, lipea o bandă scotch, desena capul unui vultur și lipea bandă scotch și pe partea cealaltă.

Sorin Bulgaru a fost prins după ce a încercat să-și cumpere un pachet de țigări cu o bancnotă falsă, în drum de la Arad spre Iași.

Venus Dragnea şi Ştefan Badii sunt deja faimoși, am putea spune, după ce la perchezițiile din acest dosar, anchetatorii au descoperit o carte de identitate falsificată, cu poza actorului american Robert de Niro.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri