Ce poate arăta scannerul pe care anchetatorii îl vor folosi în curtea lui Gheorghe Dincă. "Primele rezultate sunt aproape instantanee"

Data publicării:
caracaloase

Anchetatorii vor aduce un dispozitiv cu care să scaneze curtea casei lui Gheorghe Dincă. Este un instrument folosit în arheologie, foarte scump, despre care a vorbit la Digi24 Ernest Oberlander, directorul Muzeului Național de Istorie.

De altfel, specialiștii muzeului sunt chemați de criminaliști ori de câte ori sunt descoperite oase îngropate ori arse.

Ernest Oberlander, directorul Muzeului Național de Istorie: „Probabil e vorba de un radar care pătrunde în sol şi poate să vadă diversele anomalii: şanţuri, gropi, construcţii de genul conducte, cabluri sau orice urmă de activitate umană. E o tehnică modernă, care poate duce la scurtarea timpului de cercetare.

Cel pe care îl folosim în arheologie nu e pregătit să străbată straturi de beton. Dar există în tehnologii militare aparatură care pătrunde inclusiv prin betoane.

Primele rezultate sunt aproape instantanee. Îţi apar în culori diverse depunerile din sol care nu fac corp comun cu acesta şanţurile umplute, construcţiile, pietrele şi chiar obiecte metalice de mici dimensiuni”.

Editare Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri