Video&Foto Ce s-a întâmplat în Centrul Vechi și pe litoral duminică seara, după ora 23:00, când s-au închis terasele

Data publicării:
pisici intr-un local inchis din centrul vechi al capitalei
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

De ieri seară, distracția are limită de oră în București și în alte 7 județe din țară. Terasele și cluburile se închid după ora 23:00. Măsura îi supără pe mulți tineri: e vară și nu sunt deloc puțini cei care pun relaxarea pe primul loc. Duminică seara, la ora 23:00, când au intrat în vigoare noile reglementări, oamenii legii erau pe teren și se asigurau că terasele respectă noul program, iar pe litoral, în plus, că cei care își făceau plimbarea de seară în zonele de promenadă poartă mască.

INQ_02_terase_ora_23_INQUAM_Octav_Ganea
INQ_02_terase_ora_23_INQUAM_Octav_Ganea

Foto: ©Inquam Photos / Octav Ganea

În Centrul Vechi al Capitalei, imaginile surprinse cu puțin după ora 23:00 păreau să arate că patronii de localuri au înțeles și s-au conformat noilor măsuri. Și oamenii păreau să fie la curent cu noile reglementări, pentru că locul, altădată plin de viață, forfotind de tineri, era mai degrabă pustiu.

Pe litoral, în schimb, era destul de aglomerat pe promenada din stațiunea Mamaia.

Polițistii, însoțiți de jandarmi, verificau dacă terasele și-au terminat programul la ora 23:00 și dacă oamenii poartă mască de protecție. Unii o făceau, alții o purtau incorect, dar erau destui și cei care spuneau că nu știu de această nouă măsură.

În județul Constanța, începând din data de 2 august, autoritățile centrale au decis ca terasele și cluburile să fie închise între orele 23:00 și 6:00. Comercianții din zona Cazinoului din Mamaia, unde sunt concentrate cele mai multe terase, au înțeles și și-au închis localurile.

În ceea ce privește măștile, acestea au devenit obligatorii încă de sâmbătă, 1 august, și în spațiile deschise aglomerate, cum ar fi falezele. Oamenii legii au făcut verificări și sâmbătă seară, dar nu i-au amendat pe turiști, ci doar i-au avertizat, le-au explicat noua lege și le-au spus că în felul acesta ei înșiși sunt protejați. Aceste acțiuni au continuat și duminică seara. Din nou, persoanele care nu s-au conformat au fost doar atenționate.

„Scopul nostru nu este acela de a da amenzi, ci ca oamenii să conștientizeze riscurile la care se expun dacă nu poartă masca de protecție. Oamenii au spus preponderent că erau în concediu și că nu știau de aceste noi prevederi, tocmai din această cauză au fost atenționați verbal”, a explicat Andreea Iliescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța.

Amenzile pentru nepurtarea măștii de protecție sunt cuprinse între 500 și 2.500 de lei, iar pentru nerespectarea programului de funcționare a teraselor pornesc de la 2.000 și ajung la 5.000 de lei.

Editor: Luana Păvălucă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri