Ce s-a întâmplat în primele ore în care s-au ridicat mașini în București

Data publicării:
politist-ridicare-masini-bucuresti-inquamphotos-octav-ganea (3)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Poliția Locală a început astăzi ridicarea de mașini în București, iar în primele ore au fost îndepărtate șapte autoturisme care îngreunau circulația sau erau parcate neregulamentar.

Astfel, primele mașini ridicate fuseseră parcate în două stații de autobuz din zona Pieței Unirii, pe trecerile de pietoni ori la intrarea în unitățile de primiri urgențe ale spitalelor Floreasca sau Grigore Alexandrescu. Totodată, au mai fost ridicate alte autoturisme în apropierea Sălii Palatului acolo unde mai mulți conducători auto își parcaseră mașinile blocând circulația mijloacelor autobuzelor STB.

„Am solicitat Poliției Locale a Municipiului București ca acțiunea de ridicare să aibă un caracter preventiv și să se acționeze numai în situațiile în care se constată o flagrantă încălcare a regulilor referitoare la oprirea și staționarea neregulamentară. Mă refer aici la cazurile în care sunt blocate intrările la unitățile de primiri urgențe ale spitalelor, intrările în sediile instituțiilor publice, trecerile de pietoni sau locurile de parcare destinate exclusiv persoanelor cu dizabilități”, a precizat primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

În anul 2018, numai la nivelul Direcției Generale de Poliție Locală și Control a Municipiului București, au fost înregistrate aproximativ 24.000 de sesizări privind cazuri de autovehicule oprite sau staționate neregulamentar. Acest obicei reprezintă una din cauzele ce conduc la îngreunarea traficului, crearea de ambuteiaje și determină creșterea riscului de accidente.

Editor web: Vlad Mironescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri