Ce scrie presa din Suedia despre cazul românului cu numere anti-PSD: Poliția a avut dificultăți în explicarea situației

Data actualizării: Data publicării:
Untitled

Cazul lui Răzvan Ștefănescu, românul de 45 de ani care s-a ales cu dosar penal și permisul ridicat pentru că a circulat cu numere de înmatriculare anti-PSD, a ajuns și în presa din Suedia.

Untitled
Foto: printscreen thelocal.se

Publicația online thelocal.se scrie că poliția din România „a avut dificultăți în a explica situația în timpul unei conferințe de  presă în care a descris cazul ca „fără precedent” și a invocat o convenție internațională în care este stipulat că plăcuțele de înmatriculare pot include fie cifre, fie cifre și litere”.

Plăcuțele de înmatriculare alese de Ștefănescu cuprindeau doar litere.

„Este un abuz. M-au lăsat să trec granița și să intru în România fără să îmi spună că fac ceva ilegal. Când am intrat în România eram în legalitate, iar apoi n-am mai fost? Este absurd… Dacă aveam un mesaj despre Moș Crăciun, nu mai aveau nicio problemă cu mine”, a spus șoferul, citat și de AFP.

Numerele de înmatriculare au fost emise de autoritățile suedeze, care spun că sunt valabile pe tot cuprinsul UE. Însă, a mai spus Ambasada Suediei la București, rămâne la latitudinea fiecărei țări să decidă dacă le acceptă. Tocmai de aceea suedezii le recomandă celor care călătoresc cu mașina în alte țări să ia cu ei și numerele originale, în caz că li se cere să le schimbe pe cele personalizate.

Thelocal.se amintește și că mesajul este unul contra PSD, partid de stânga aflat la guvernare în România. Jurnaliștii suedezi amintesc și că această guvernare a fost marcată de proteste de amploare în România.

Ştirea despre numărul obscen a ajuns şi pe site-urile televiziunilor BBC şi Euronews, care consemnează că poliţia a confiscat un număr de înmatriculare care insultă partidul aflat la guvernare, în contextul în care în ultimii doi ani au avut loc numeroase proteste împotriva PSD, acuzat că vrea să pună frână luptei împotriva corupţiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri