Ce se întâmplă cu dosarele de daună ale șoferilor care au RCA la City Insurance. Anunțul Fondului de Garantare

Data actualizării: Data publicării:
sediul city insurance
ASF a retras autorizația de funcționare pentru City Insurance. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Fondul de Garantare a Asiguraţilor primeşte, de luni, cereri de deschidere a dosarelor de daună din partea potenţialilor creditori de asigurare ai City Insurance, anunță un comunicat al Fondului.

„Fondul de garantare a asiguraţilor a luat act de Decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) prin care s-a dispus retragerea autorizaţiei de funcţionare a Societăţii de Asigurare Reasigurare City Insurance S.A şi constatarea stării de insolvenţă a societăţii, urmând ca Autoritatea de Supraveghere Financiară să promoveze, în instanţă, cererea de deschidere a procedurii de faliment împotriva asigurătorului. Astfel, începând de astăzi (luni, n.r.), FGA poate proceda, la cererea posibililor creditori de asigurări ai Societăţii de Asigurare Reasigurare City Insurance S.A, la deschiderea dosarelor de daună”, se arată în comunicatul citat de Agerpres.

ASF a decis vineri retragerea autorizaţiei de funcţionare a City Insurance şi a cerut deschiderea procedurii falimentului împotriva societăţii.

Asigurații la City Insurance au și opțiunea să denunțe aceste polițe, să renunțe la ele, să primească restul de bani pentru perioada rămasă și să-și facă asigurare la o altă companie.

Compania era liderul de piață în domeniul asigurărilor RCA, cu peste trei milioane de polițe.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri