Ce se întâmplă cu românii vaccinați dacă se suspendă imunizarea cu AstraZeneca. Valeriu Gheorghiță: Sunt două opțiuni

Data publicării:
valeriu gheorghita în uniforma militara, cu masca - portret
Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare. Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Dacă se va suspenda vaccinul produs de compania britanică AstraZeneca, opțiunea cea mai simplă pentru românii care au primit doar prima doză de vaccin ar fi vaccinul de la Johnson&Johnson, a declarat, miercuri seara, medicul Valeriu Gheorghiță.

Coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a precizat ce se va întâmpla cu românii vaccinați cu prima doză de la AstraZeneca în cazul în care la nivel european se va decide suspendarea acestui vaccin.

"Sunt două opțiuni: fie vaccinarea cu Johnson&Johnson care este același tip de vaccin, cu vector viral, fie vaccinarea cu vaccin pe bază de ARN mesager Pfizer sau Moderna. Întrebarea este dacă este suficientă o singură doză sau trebuie făcută o schemă completă în condițiile în care vorbim de Pfizer sau Moderna. Dacă vorbim de Johnson este suficientă o doză", a spus Gheorghiță, la Aleph News.

Dacă va fi suficientă o singură doză se va putea determina, spre exemplu, prin testul de anticorpi ai persoanei programate și în funcție de acest lucru se va putea decide dacă este suficientă o doză sau trebuie schemă completă.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri