Ce spun experții despre selfie-urile cu urși: trebuie pedepsite

Adrian Dumitru Data publicării:
ursi_transfagarasan_hraniti_turisti
Foto: Facebook/ Cezar Outdoors

Riscurile pe care şi le asumă turiştii care hrănesc sau se fotografiază cu urşi sunt semnificative avertizează experţii. Persoanele care hrănesc şi se fotografiază cu animale sălbatice se pun nu numai pe ei în pericol, dar şi pe animalele respective, este de părere Mihai Pop, specialist în protejarea animalelor.

Mai multe clipuri video au apărut pe o reţea socială, în care mai mulţi turişti, acompaniaţi inclusiv de copii, se opresc pentru a hrăni doi urşi şi a se fotografia cu ei. În imaginile postate pe Facebook se vede cum oamenii opresc maşinile pe marginea drumului, iar un bărbat filmează animalul de la o distanţă extrem de mică.

Contactat de Digi24.ro, Mihai Pop, expert în protejarea carnivorelor mari la Asociaţia pentru Conservarea Diversităţii Biologice, spune că oamenii care hrănesc sau se fotografiază cu urşii „se expun unor riscuri inutile şi cu siguranţă contribuie la scurtarea vieţii animalului”. Expertul mai crede şi că „hrănitul în forma asta trebuie interzis şi penalizat”.

Am văzut filmulețele. E cea mai mare prostie. Se expun unor riscuri inutile și cu siguranță contribuie la scurtarea vieții animalului. In America începând cu anii 70 acest comportament se finalizea cu amendă. animalele alea sunt condamnate la moarte sau captivitate pe viață. Hrănitul în forma asta trebuie interzis şi penalizat”, spune Mihai Pop.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri