Ce spun oamenii care lucrau ca zilieri la plantația de cannabis din Iași

Data publicării:
iarna

Doi italieni şi doi spanioli au găsit într-un sat din Iaşi locul potrivit ca să pună bazele unei afaceri cu droguri. Bărbaţii au înfiinţat o plantaţie de cannabis pe care localnicii lucrau ca zilieri. Procurorii DIICOT au confiscat 60 de kilograme de "iarbă" care urma să ajungă pe pieţele din Europa. Cei patru traficanţi au fost reţinuţi.

Cei patru cetăţeni străini, acuzaţi de trafic de droguri, au cumpărat în primăvară un teren de 800 de mp în comuna Mironeasa, unde au cultivat o plantaţie de peste 2.000 de plante de cannabis.

Carmen Ciocan, jurnalist Digi24: Cele trei sere au fost ridicate la marginea unui sat, la aproximativ 30 de kilometri de Iași. Aici a fost descoperită cea mai mare plantație de cannabis din județ. Polițiștii și procurorii au ridicat de aici aproape 60 de kilograme de plantă de cannabis și rezină de cannabis.

Întreaga afacere funcţiona cu ajutorul localnicilor, care însă habar nu aveau ce plante îngrijeau. Pentru munca lor erau remuneraţi cu sume cuprinse între 100 şi 150 de lei pe zi.

Dumitru Molocea, muncitor: Au zis că sunt plante medicinale. Atât.

Soția lui Dumitru Molocea: Adevărat e că m-am bucurat. Era aproape aici munca şi m-am bucurat, mai făcea şi el un ban, mai trebuie. La şapte copii, unde?

Angajat: Luna lui mai au venit aici şi au construit ce se vede. (Şi ce au zis că fac? Ce plantau?) Au spus castraveţi şi roşii, aşa au zis că fac.

În urma percheziţiilor s-a găsit şi aparatură performantă de creştere a plantelor de cannabis, dar şi ustensile pentru recoltarea şi prelucrarea acestora.

Drogurile erau transportate apoi în doze de aluminiu de la răcoritoare. Potrivit procurorilor, stupefiantele erau destinate pieţei europene, dar nu şi celei din România.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri