Ce spun vecinii despre polițista care și-a ucis mama și copilul

Data actualizării: Data publicării:
babe

O poliţistă din judeţul Gorj şi-a ucis mama, şi-a rănit mortal bebeluşul de 6 luni şi s-a sinucis. Aşa le-a spus anchetatorilor bărbatul acesteia, şi el poliţist. Femeia, care este foarte posibil să fi suferit de depresie post-partum, a folosit pistolul soţului care era plecat de acasă.

Familia celor doi poliţişti se mutase de doar câteva luni în Băleşti. Chiar dacă nu îi cunosc foarte bine pe cei doi, vecinii spun că erau oameni liniştiţi. Asta până ce femeia ar fi luat arma soţului. Prima ipoteză de la care pleacă ancheta este că ea şi-a împuşcat mama, şi-a rănit grav băiatul de 6 luni şi s-a sinucis. Copilul a murit la scurt timp după ce a ajuns la spital. Polițiștii spun că și micuțul a fost împușcat.

Poliţista a fost găsită căzută la intrare în locuinţă. Lângă ea, avea şi pistolul. Mama ei a fost găsită fără suflare, pe pat, într-o altă cameră. Anchetatorii cercetează modul în care s-au produs tragediile şi nu exclud nici varianta unei triple crime.

Poliţiştii au verificat casa în amănunt, până după miezul nopţii. A fost percheziţionată şi maşina soţului femeii, care era plecat la cumpărături în momentul tragediei. Trupurile poliţistei şi mamei sale au fost preluate de specialiştii de la Institutul de Medicină Legală.

Medic legist: Eu, din punctul de vedere al medicului legist, doar fac concluzii preliminare: moarte prin împuşcare.

Rep: Multe împuşcături?

-Nu am de unde să ştiu până nu fac autopsia. Dar e clar că un glonte e suficient încât să producă decesul. Pot să spun că sunt în zona capului.

Vecină: Ea, întâi împuşcă mama, după aceea se împuşcă şi pe ea şi copilul.

Rep: Îi ştiţi de familie model. Nu se certau?

-Da. O familie deosebită. De nota zece.

Vecin: Oameni ai sistemului care fac treburile astea. Ce să mai zicem noi, oameni de rând? Depresie ceva. Altceva nu se explică.

Poliţista avea 33 de ani şi lucra în MAI din 2006. De anul trecut era în concediu pentru creşterea copilului.

Ion Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj: Poliţista a fost testată psihologic ultima dată în luna mai a anului 2017 înainte de a intra în concediu maternal. Poliţistul deţinea pistolul la domiciliu conform prevederilor legale, iar ultimul control a fost efectuat la locuinţa acestuia la începutul acestui an.

Gabriel Diaconu, psiholog: Crima sucicid imediat după naștere este la capătul absolut extrem al psihopatologiei legate de naștere și de perioada postnatală. Ce găsesc foarte trist e că în 2018 avem o atitudine față de sănătatea mintală din perioada sarcinii absolut medievală. Nu avem o intervenție pro activă. Detecția problemelor psihologice e cât se poate de frugală.

Anchetatorii verifică şi cum a ajuns femeia la pistol. Conform regulilor, arma de serviciu trebuia să stea închisă într-o cutie metalică iar singurul care ar fi trebuit să aibă cheia este posesorul acesteia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri