Ce spune ambasadorul Chinei la București despre SPP

Data actualizării: Data publicării:
ambasador china

Fiecare ţară din lume are un serviciu de protecţie pentru înalţii demnitari. În China, securitatea oficialilor este considerată o misiune mai complicată decât în alte state, iar ofiţerii care ajung să facă această treabă sunt aleşi după testări îndelungate. Cum au fost cuceriţi chinezii de partenerii lor români? Aflați de la trimisul Beijingului la Bucureşti.

Xu Feihong, ambasadorul Chinei la București: „Serviciile chinez şi român de Pază şi Protecţie au o colaborare bună şi au stabilit o relaţie partenerială foarte apropiată. De exemplu, Serviciul chinez de Pază şi Protecţie a fost invitat să participe la multe exerciţii de protecţie specială. Cele două părţi au schimbat de asemenea şi informaţii şi experienţe, cu ocazii bilaterale sau multilaterale.

Bineînţeles, părţile chineze şi române ar trebui să aibă relaţii şi mai strânse în viitor, pentru că, o dată cu dezvoltarea globalizării, trebuie să facem faţă tot mai multor surse de ameninţare, aşa că sarcina este foarte dificilă, pentru cele două părţi.

Am avut diferite colaborări cu SPP, nu doar ambasada, ci şi multe delegaţii chineze. Ştiţi că am avut câteva delegaţii de înalţi oficiali în ultimii câţiva ani, în 2013 premierul chinez, Li Keqiang, a vizitat România şi a participat la întâlnirea 16+1. Anul trecut, domnul Liu Yunshan, membru al Comitetului Partidului Comunist, a venit în România într-o vizită oficială şi de asemenea, a participat la dialogul dintre partide în formatul 16+1. Aceste două conferinţe sunt evenimente multilaterale şi au fost invitaţi mulţi oameni importanţi, iar sarcina celor de la protecţie este uriaşă şi foarte meticuloasă. Dar SPP şi-a făcut treaba perfect”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri