Ce spune preotul acuzat că a bruscat un bebeluș în timpul botezului

Data publicării:
preot botez

Poliția a început o anchetă în cazul preotului din Brăila acuzat că s-a enervat în timpul slujbei de botez și a bruscat bebelușul, băgându-l cu forța în cristelniță, în timp ce micuțul se agățase de patrafir. De altfel, și Arhipiscopia Dunării de Jos și-a cerut scuze părinților bebelușului și a anunțat că va face propria sa anchetă în acest caz.

Părintele Traian Mazăre este însă de părere că nu a făcut nimic rău și că slujba de botez a respectat întocmai canoanele bisericești. Recunoaște, totuși, că era nervos, dar nu pe bebeluș, ci pe dascăl: „Eram supărat pe dascăl. I-am reproșat și în cuvinte, nu numai în priviri. I-am spus că putea să mă ajute și el”, a declarat preotul, pentru cotidianul De Brăila.

„Preotul iese în evidență prin gesturi nepotrivite, improprii unui preot care oficiază Sfânta Taină a Botezului, gesturi lipsite de delicatețe, total neadecvate când este vorba despre un copil atât de mic. (…) Există grade de sancționare ale unui cleric, pornindu-se de la mustrare, care nu-i puțin lucru, până la mutarea disciplinară într-o altă parohie și până la trimiterea preotului într-o mănăstire pentru a se pocăi și, evident, caterisirea. Vom urmări cazul cu mare atenție”, a declarat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei pentru De Brăila.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri