Ceață în mai multe județe din România. Condițiile meteo cresc riscul de poluare

Data publicării:
Calitatea aerului în România în data de 27 noiembrie 2020, la ora 13:00.
Calitatea aerului în România în data de 27 noiembrie 2020, la ora 13:00. Foto: calitateaer.ro

Aproape toată țara s-a aflat vineri dimineață sub o avertizare nowcasting de ceață, iar meteorologii au emis la prânz noi avertizări care vor fi valabile și după-amiază în mai multe județe. Acest lucru implică și un risc mai mare de poluare, potrivit unei avertizări a Agenției Naționale pentru Protecția Mediului.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis astăzi noi atenţionări nowcasting (pentru o perioadă de maximum şase ore) cod galben de ceaţă, valabile în următoarele ore în 16 judeţe: Cluj, Bistriţa-Năsăud, Bacău, Botoşani, Galaţi, Neamţ, Vrancea, Vaslui, Brăila, Buzău, Giurgiu, Teleorman, Alba, Mureş, Harghita şi Sibiu.

Se va semnala, local, ceaţă care determină reducerea vizibilităţii sub 200 de metri şi, izolat, sub 50 de metri. Izolat, în unele zone, se va semnala chiciură şi va fulgui.

O atenționare trimisă zilele acestea de Agenția Națională pentru Protecția Mediului precizează că pe fondul unui calm atmosferic si a fenomenului de ceață, stațiile de monitorizare a calităţii aerului din Rețeaua Națională de Monitorizare a Calității Aerului (RNMCA) pot înregistra valori crescute ale concentrațiilor de particule în suspensie (PM10).

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri