Cehii au cumpărat cel mai mare lanț de farmacii

Data publicării:
sensiblu

Farmaciile Sensiblu s-au vândut. Cumpărătorii sunt cehii de la Penta Investment care, alături de o companie chineză, au depus și o ofertă de preluare a proprietarului Pro TV.

Lanțul internațional de farmacii Dr.Max (deținut de Penta Investment) a finalizat contractul de achiziție a grupului A&D Pharma, se arată într-un comunicat al Penta Investment, proprietarul Dr.Max, cel mai mare lanţ de farmacii din Europa Centrală, informează Economica.net.

"A&D Pharma Group va avea un nou proprietar. Achiziția grupului va aduce un aport semnificativ noului proprietar, Dr.Max, care desfășoară afaceri în Cehia, Slovacia, Polonia, Serbia și Italia. Tranzacția mai trebuie să obțină acordul autorităților pentru concurență, dar valoarea acesteia nu va fi făcută publică", se arată în comunicat.

A&D Pharma deține rețelele Sensiblu și Punkt, distribuitorul Mediplus în Romania și A&D Pharma Marketing & Sales – una dintre cele mai mari platforme de marketing și vânzări farmaceutice din Europa Centrală și de Est.

Dr.Max operează deja 31 de farmacii în România de la preluarea rețelei de farmacii Arta în luna iunie a acestui an. În urma preluării celor 631 de farmacii, a principalului distribuitor de medicamente și a diviziei de Marketing & Sales, cu un total de 4.500 de angajați, Dr.Max va deveni liderul pieței farmaceutice din România, spune compania.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri