Cei care „au speriat” Vestul. Cele mai cunoscute cazuri de jafuri comise de români în Europa

Data actualizării: Data publicării:
La Londra, mai mulți romqni au forat prin ziduri și au furat bijuterii de 300.000 de lire sterline în 2020.
La Londra, mai mulți romqni au forat prin ziduri și au furat bijuterii de 300.000 de lire sterline în 2020. Foto: Digi24

Șase români au încercat recent să spargă o fabrică a unui brand de lux de haine, cosmetice și parfumuri din Franța. Unul dintre ei le-a declarat polițiștilor că voia să fure paleții, nu produsele cosmetice. Și nu este singurul caz de jaf în Occident. În Olanda, mai mulți români au furat în 2012 tablouri de 18 milioane de euro. Iar în 2020, alți doi români au sustras mai multe bijuterii din aur și diamante în valoare de 300.000 de lire sterline.

Cel mai recent caz este cel petrecut în noaptea de 27 spre 28 august, când șase români au spart o fabrică Chanel de lângă Paris. În timp ce încercau să fure parfumuri și alte cosmetice au fost opriți de agenții de securitate. Când au sosit la fața locului, polițiștii și-au dat seama imediat că hoții aveau un plan ingenios, bine pus la punct. După ce au tăiat gardul, ei au intrat în curtea depozitului cu o dubă pe care o furaseră cu doar câteva zile înainte. Au improvizat un sistem de cârlige și pârghii cu ajutorul cărora urmau să tragă din depozit paleții cu cosmetice direct în autovehicul. Unul dintre români a fost arestat și condamnat la 6 luni de închisoare, fiind recidivist.

În 2020, doi români au forat prin ziduri pentru a da lovitura la un magazin de bijuterii din centrul Londrei. Au furat mai multe bijuterii din aur și diamante în valoare de 300.000 de lire sterline. În momentul în care au încercat să spargă magazinul, au făcut gaura prin perete într-o casă de pariuri din vecinătate. Pentru a nu fi descoperiți, au acoperit camerele de supraveghere cu vopsea, dar au omis că mai sunt şi altele în zonă care i-au surprins. A doua zi a furtului, 24 martie, a coincis cu ziua unui semimaraton la Londra, pe care românii l-au folosit în avantajul lor. În timpul furtului, un complice a stat nu mai puţin de opt ore în afara magazinului pentru a da alarma în caz de probleme, în timp ce bărbații operau în interior. Au fost condamnați la câte șase ani de închisoare.

Furtul de tablouri din Olanda a fost denumit "Jaful secolului"

Șapte tablouri au fost furate de un grup de tineri din Tulcea dintr-un muzeu din Olanda, în 2012. Presa a numit cazul "Jaful secolului". Doi bărbați au intrat prin efracție în Muzeul Kunsthal din Rotterdam și în mai puțin de trei minute au furat șapte tablouri. Oamenii voiau să facă bani cât mai ușor, așa că au căutat pe GPS "muzee Rotterdam". Prima dată au intrat în muzeul de istorie, dar și-au dat seama că n-au ce să facă cu exponatele de acolo, așa că au intrat în cel de artă, unde au pus ochii pe câteva lucrări care să nu depășească 40 pe 50 de centimetri. Valoarea totală a operelor furate depășea 18 milioane de dolari, dar ajunși cu ele în România, și-au dat seama că nu aveau cui să le vândă. Când anchetatorii au început să avanseze cu cazul, au aflat că pânzele au fost depozitate de unul dintre hoți în casa mătușii lui. Aceasta a declarat că le-a îngropat într-un cimitir de frică și-apoi le-ar fi ars.

120 de români au fugit dintr-un restaurant din Spania fără să plătească. Au reușit să îi inducă în eroare pe chelneri deoarece au ieșit în pas de dans din clădire și au fugit spre mașini. Înainte de eveniment, au lăsat doar un avans de 900 de euro, au lăsat neachitată cea mai mare parte a consumaţiei." Paguba se ridica la aproximativ 2.000 de euro. Din meniu nu au lipsit ouăle umplute cu cremă de ciuperci. S-au comandat şi zeci de porţii de cotlet de porc la grătar, iar băutura a curs din belşug. Potrivit notei de plată, petrecăreţii au golit 30 de sticle de whiskey înainte să urce în maşini şi să dispară.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri