News Alert UPDATE: Persoanele care vin din Spania, Franța și Germania nu intră în carantină sau auto-izolare, anunță oficialitățile

Data actualizării: Data publicării:
coronavirus masti covid-19 italia
Foto: Backgrid UK / Profimedia

Autoritățile vor extinde, de miercuri dimineața, lista „zonelor roșii” pentru a include nordul Franței și Madridul, unde au fost înregistrate multe cazuri de coronavirus. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat din Ministerul Sănătății Nelu Tătaru, la Digi24.

UPDATE: Grupul de Comunicare Strategică precizează miercuri că nu s-a luat nicio decizie referitoare la includerea în zonele roșii, respectiv cele care presupun carantina instituționalizată timp de 14 zile a cetățenilor care revin din regiuni ale Franței, Germaniei și Spaniei, după ce, secretarul de stat Nelu Tătaru anunțase că vor fi incluse în zona roșie și nordul Franței și Madridul.

Știrea inițială

În aceste condiții, oamenii care vin din zona Madrid și din nodrul Franței vor intra automat în carantină instituțională, așa cum se întâmplă acum cu cei care vin din Italia, a precizat Tătaru.

Ar putea fi anulate și cursele aeriene din și spre aceste zone, a adăugat secretarul de stat.

Restul Franței, Germania și Spania for intra în zona galbenă, iar cei care vin din aceste țări vor intra în izolare la domiciliu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri