Cel care urma să fie mituit este și denunțătorul lui Iordache Lazăr, vicepreședintele arestat al Agenției Medicamentului

Data actualizării: Data publicării:
SIGLA DNA-1

Vicepreședintele Agenției Naționale a Medicamentului, Iordache Lazăr, a fost reținut în urma denunțului pe care l-a înaintat la DNA chiar persoana cu funcție de conducere din Ministerrul Sănătății care urma să fie mituită de către Lazăr, a anunțat Ministerul Sănătății.

DNA facebook-1

Iordache Lazăr, unul dintre cei doi vicepreședinți ai Agenției Naționale a Medicamentului, a fost reținut de procurii DNA pentru acuzații de dare de mită și cumpărare de influență.

În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori se arată faptul că inculpatul Iordache Lazăr i-a promis unei persoane cu funcție de conducere din cadrul Ministerului Sănătății un procentaj de 5% din sumele alocate de MS pentru două spitale (destinate construirii unei stații de epurare, respectiv pentru dotarea cu echipamente medicale), iar la data de 28 aprilie 2016 i-a remis suma de 126.000 lei în legătură cu atribuțiile de serviciu ale funcționarului privind semnarea alocărilor bugetare către acele spitale și pentru ca acesta să își exercite influența asupra persoanelor responsabile din minister, astfel încât să fie semnate alocările bugetare, se arată în comunicatul DNA.

De asemenea, Ministerul Sănătății a anunțat că persoana cu funcție de conducere în minister căreia i s-a promis mita de către Iordache Lazăr este una și aceeași cu denunțătorul. Nu a fost dezvăluită încă identitatea înaltului funcționar din minister.

De asemenea, ministerul precizează că Vlad Voiculescu, ministrul sănătății, sprijină eforturile de combatere a corupției și subliniază din nou necesitatea unui mecanism de fundamentare și supraveghere a investițiilor din sistemul sanitar.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri