Cel mai puternic cutremur din ultimii doi ani din România. Directorul INFP: Nu ne așteptăm la replici

Data actualizării: Data publicării:
cutremur-INFP

Cutremurul cu magnitudinea 5,4 înregistrat joi dimineață a fost cel mai puternic din ultimii doi ani din România. Este un seism normal pentru Vrancea și nu sunt așteptate replici, a declarat la Digi24 Constantin Ionescu, directorul INFP.

Este un seism normal pentru Vrancea. De obicei, la câțiva ani se produce un cutremur la magnitudinea între 5 și 6 pe zona respectivă, a declarat la Digi24 Constantin Ionescu, directorul INFP.

Întrebat ce durată a avut seismul, directorul INFP a răspuns că depinde de locul și de poziția în care este situat fiecare, înregistrările aparatelor fiind destul de mari. Fiecare persoană poate estima diferit, a conchis Constantin Ionescu.

Nu ne așteptăm la replici, seismele de genul acesta din Vrancea nu produc replici, a spus el.

E o zonă unde se produc cutremure în mod frecvent, nu e ceva nou. 5,2 (revizuit ulterior la 5,4 - n.r.) e un cutremur moderat pentru Vrancea, cutremurele puternice pentru Vrancea sunt cele care produc pagube și au magnitudini de la 6,5 grade în sus, a precizat directorul INFP.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri