Cel mai sigur loc din România în caz de cutremur major

Data actualizării: Data publicării:
catedrala neamului

Catedrala Mântuirii Neamului este ridicată în memoria eroilor români. O listă cu peste 350.000 de nume de eroi români a fost îngropată la piciorul sfintei mese din altar. În catedrală vor avea loc atât evenimente religioase, cât şi civice şi culturale. Este proiectată să reziste peste 500 de ani şi este cel mai sigur loc din România în caz de cutremur major.

Vasile Bănescu, purtător de cuvânt Patriarhia Română: În arhitectura ei vor fi recognoscibile în curând elemente de factură bizantină, de arhitectură românească, dar și elemente ale arhitecturii occidentale. Europa e și o Europă a catedralelor. Prin sfințirea catedralei azi ne integrăm ca țară în Europa și din acest punct de vedere. Catedrala e proiectată să reziste peste 500 de ani din toate punctele de vedere. Catedrala a inclus inovații inginerești, inclusiv calcule care fac din catedrală cel mai sigur loc din România. Este proiectată să reziste la cutremure de peste 9 grade, să reziste sute de ani, are la subsol adăposturi inclusiv antiatomice.

Ionut Mavrichi, părinte, teolog: Peste 400 de ani, urmașii noștri vor intra în catedrală și vor vorbi de generația noastră. Sunt mândru că sunt contemporan acestui moment. E un lucru foarte frumos făcut, e un dar adus de popor lui Dumnezeu. Această catedrală este demnă de prezența lui Dumnezeu.

Citiți și: 

Catedrala Neamului are patru buncăre antiatomice. Cifre, date și costurile pentru ridicarea celui mai mare lăcaș de cult din țară 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri