Centrul de vaccinare drive-thru din Capitală, un succes. O persoană a fost imunizată în fiecare minut de la deschidere

Data actualizării: Data publicării:
Primul centru de vaccinare drive-thru din Capitală
Primul centru de vaccinare drive-thru din Capitală s-a deschis joi. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Peste 700 de persoane s-au imunizat împotriva Covid-19, joi, în primul centru drive-thru amplasat în Piața Constituției din București. Doar în primele opt ore de la deschiderea centrului, au fost vaccinați 509 oameni, a anunțat Secretarul de stat în Ministerul Sănătății, Andrei Baciu. Asta înseamnă că mai mult de o persoană pe minut a reușit să primească vaccinul anti-Covid în centrul de vaccinare drive-thru din Capitală.

Reprezentanții autorităților au anunțat rezultatul pe pagina de Facebook RO Vaccinare. „714 persoane au oprit astăzi la “stația” de vaccinare Piața Constituției. Așteptările organizatorilor primului Drive-Thru din București au fost întrecute încă din prima zi: 714 persoane vaccinate. Împreună putem să învingem pandemia și să revenim la normalitate!”, scrie în mesajul postat pe pagina de socializare.

Autoritățile mai anunță că în perioada următoare vor fi activate noi centre Drive Thru în București și în alte orașe din țară, vor fi organizate evenimente de tipul Maratonul Vaccinării și va începe imunizarea în cabinetele medicilor de familie.

De asemenea, se pregătește vaccinarea pacienților care doresc și care sunt internați în spitalele non-covid și extinderea posibilității de vaccinare fără programare, prin prezentarea la centrele de vaccinare, în municipiile în care există centre regionale de depozitare.

O persoană vaccinată în fiecare minut

„509 persoane în primele 8 ore de la deschidere. Adică o persoană pe minut! Acestea sunt cele mai recente cifre de la deschiderea primului centru drive-throught din Capitală. Chiar este un succes şi le mulţumesc tuturor pentru implicare! A fost alături de noi preşedintele Klaus Iohannis care a transmis un mesaj foarte clar pentru toţi românii: oricine se poate vaccina, fără birocraţie şi fără documente justificative”, a scris Andrei Baciu pe Facebook.

Potrivit acestuia, cu cât vor fi mai multe persoane vaccinate, cu atât vom fi mai aproape de normalitate.

Totodată, secretarul de stat în Ministerul Sănătății și Vicepreşedintele Comitetului national pentru coordonarea vaccinării, Andrei Baciu a reamintit că în centrele drive-thru nu este nevoie de programare şi este folosit serul Pfizer/BioNTech, astfel că pot fi vaccinate toate persoanele cu vârsta de peste 16 ani.

„Fii solidar şi alătură-te campaniei de revenire la normalitate! Fii parte din echipa care luptă pentru combaterea pandemiei”, a mai transmis Baciu.

Primul centru de tip drive-through din Capitală s-a deschis joi dimineața în Piața Constituției și funcționează între orele 8.00-20.00. Centrul are patru fluxuri, iar vaccinul administrat va fi cel produs de compania Pfizer.

Programarea în sine pare să fi fost o piedică în calea vaccinării. Centrele de tip drive-thru se dovedesc neașteptat de atractive pentru români. La Cluj-Napoca, în două zile, s-au vaccinat astfel peste 1.000 de oameni, iar la Deva, numărul celor vaccinați de sâmbătă încoace a trecut de 2.300. De miercuri, un astfel de centru există și la Arad, iar de astăzi, și bucureștenii se pot vaccina direct din mașină, în Piața Constituției.

Citiți și: Klaus Iohannis, după vizita la centrul de vaccinare drive-thru din București: Acest tip de centru este un succes. Vor apărea mai multe

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri