Cererile de pensionare la SRI, de trei ori mai multe

Data publicării:
shutterstock_390507526

Declarațiile publice privitoare la reforma sistemului de pensii speciale au panicat angajații SRI cu vârsta de pensionare. Numărul cererilor de pensionare în primele șase luni a fost de trei ori mai mare decât cel de anul trecut.

Casa sectorială de Pensii a Serviciului Român de Informații a primit în perioada ianuarie-iunie 2017 un număr de 683 de intrări în evidență, volum care este de trei ori mai mare decât cel din 2016, potrivit datelor furnizate în exclusivitate pentru Digi24.ro

Între lunile ianuarie și iunie 2016 evidențele SRI au crescut cu 218 persoane. În întregul an 2016 au intrat în evidențele Casei de Pensii a Serviciului de infomații 972 de persoane. Casa are în plată 10.410 persoane.

Pensiile speciale ale militarilor din SRI au costat bugetul de stat 56,1 milioane de euro în primul semestru al acestui an, au comunicat pentru Economica.net oficialii Casei de Pensii SRI.

Pensiile speciale ale pensionarilor din SRI sunt plătite doar din bugetul de stat, alimentat cu impozitele şi taxele plătite obligatoriu de cetăţenii şi firmele din România.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri