Cetățeanul român care a dispărut acum o lună în Turcia a fost găsit. Anunțul făcut de MAE

Data publicării:
roman istanbul

Un român dispărut la Istanbul la sfârşitul lunii august a fost găsit şi repatriat, anunţă MAE.

"Ministerul Afacerilor Externe face cunoscut că, în cursul nopţii de 25 spre 26 septembrie a.c., prin intermediul Consulatului  General al României la Istanbul, s-a reuşit repatrierea cetăţeanului român care a fost dat dispărut în oraşul Istanbul la data de 30.08.2018. Menţionăm că, între momentul sesizării dispariţiei cetăţeanului român şi cel al identificării acestuia, Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Consulatului General al României la Istanbul şi al Ambasadei României la Ankara, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, au întreprins o serie de demersuri specifice complexe, inclusiv în cooperare cu autorităţile locale turce", precizează miercuri instituţia.
 
Bărbatul a fost identificat de către reprezentanţii oficiului consular în cursul zilei de 25 septembrie, acesta fiind recunoscut după semnalmente de către cetăţenii turci, care au facilitat prezentarea sa la consulat.
 
"Ulterior procedurilor standard de identificare şi respectiv după contactarea familiei, cetăţeanul român a beneficiat de asistenţa consulară necesară îmbarcării la bordul primei curse aeriene cu destinaţia Bucureşti, fiind condus la aeroport de către o echipă consulară mobilă din cadrul oficiului consular de la Istanbul", menţionează MAE.
 
Bărbatul, Salvatore Popescu,  a dispărut în Istanbul, la Palatul Topkapi acesta despărţindu-se de grupul cu care venise. Soţia sa a sesizat iniţial autorităţile turce şi apoi şi pe cele române.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri