Sari la conținut

Chester Bennington și Chris Cornell - o prietenie și două tragedii trase la indigo

Moartea lui Chester Bennington a trimis unde de șoc în întreaga lume. Solistul trupei Linkin Park, în vârstă de 41 de ani, a fost găsit spânzurat în locuința sa din Los Angeles. Sinuciderea lui Bennington vine la doar două luni după ce un alt solist celebru și-a luat viața: Chris Cornell. Cei doi erau buni prieteni de ani de zile, însă ambii se luptau cu aceleași probleme: dependența de droguri și alcool.

După moartea lui Chris Cornell, Chester a transmis o scrisoare deschisă în care vorbește despre durerea resimțită la aflarea veștii tragice și îi mulțumește lui Cornell pentru modul în care l-a inspirat în cariera muzicală: „I-am visat pe cei de la Beatles aseară. M-am trezit cu Rocky Raccoon cântându-mi în cap și cu o privire îngrijorată pe chipul soției mele. Mi-a spus că prietenul meu a murit. Amintirile cu tine mi-au invadat mintea și am plâns. Încă plâng, cu tristețe, dar și cu recunoștință pentru că am împărtășit atât de multe momente frumoase cu tine și cu familia ta. M-ai inspirat în moduri pe care nu le vei ști vreodată. Talentul tău era pur și de neegalat. Vocea ta era bucurie și durere, furie și iertare, iubire și suferință. [..] Nu îmi imaginez o lume fără tine în ea. Mă rog să găsești pacea în viața următoare. Transmit toată dragostea mea soției și copiilor tăi, prietenilor și familiei. Îți mulțumesc că mi-ai permis să fiu o parte din viața ta”.

„Tocmai când credeam că inima mea nu poate fi mai frântă de atât”, a scris pe Twitter Vicky Cornell, soția lui Chris Cornell. Chester Bennington era unul dintre cei mai buni prieteni ai lui Chris Cornell, care s-a sinucis în luna mai, după un concert. La înmormântarea solistului de la Audioslave și Soundgarden, Chester i-a adus un omagiu emoționant, interpretând melodia „Hallelujah”, și a transmis o scrisoare deschisă, în care vorbea despre cum Chris Cornell i-a influențat cariera și viața.

Chris Cornell și Chester Bennington s-au împrietenit în urmă cu mai bine de 10 ani, când Cornell a cântat în deschiderea trupei Linkin Park, în timpul unui turneu în Australia, în 2007, apoi în 2008, în turneul Projekt Revolution.

„Pentru mine, care sunt un fan atât de mare, cred că este cel mai important motiv pentru care fac ceea ce fac. Am șansa să cânt alături de mulți artiști pe care îi iubesc, am crescut cu muzica lor. Am șansa să cânt pe scenă alături de Chris Cornell...Și ajung să mă întreb pe ce lume trăiesc, pentru că pare ireal”, povestea Chester într-un interviu acordat Rolling Stone în 2008.

Iar Chris Cornell mărturisea în 2011 că îi face plăcere să se joace Guitar Hero sau Rock Band alături de Chester: „Am jucat o dată, în dressingul trupei Linkin Park. Chester era acolo și mi-a propus să încerc. El juca alături de soția lui și se distrau, păreau să se simtă foarte bine”.

Chris Cornell, 52 de ani, a fost descoperit fără viață în luna mai, în baia camerei sale de hotel din Detroit, după ce susținuse împreună cu formația sa un concert.

Solistul, care s-a luptat în trecut cu dependența de droguri, lua medicamentul Ativan care i-a fost prescris împotriva anxietății și insomniei. Unul dintre efectele secundare menționate în prospectul medicamentului este că poate mări depresia și poate afecta capacitatea de judecată a pacienților.

Linkin Park este una dintre cele mai reprezentative trupe de rock alternativ și nu metal din ultimii 20 de ani. Trupa a devenit celebră în anii 2000, când albumul lor „Hybrid Theory” s-a vândut în milioane de exemplare. Însă Linkin Park nu s-a bazat numai pe un sound autentic. Versurile melodiilor scrise de Bennington au ajutat mii de tineri în propriile lor lupte cu depresia și cu dependențele de substanțe interzise, relatează The Guardian. Faptul că Chester a vorbit mereu deschis despre problemele cu care se confrunta el, gândurile suicidale, faptul că a fost bătut și abuzat sexual în copilărie a fost un exemplu pentru mulți tineri cu probleme acasă sau care nu se puteau integra la școală. Chester era dovada că orice persoană, indiferent prin ce ar fi trecut, poate depăsi obstacolele, poate avea succes, poate deveni adulat de milioane de fani și își poate transforma durerea într-un produs artistic.

Drept dovadă, după moartea lui Chester, pe Twitter au început să apară mii de mesaje ale fanilor care povestesc cum muzica lui Linkin Park și vocea lui Chester i-a ajutat să depășească momente dificile din viață.

Pe aceeași temă