China își închide granițele pentru străini de teama unui nou val de infectare cu coronavirus

Data publicării:
Liderul chinez Xi Jinping
Xi Jinping Foto: GettyImages

China își închide din nou granițele, deși numărul de cazuri noi de coronavirus este într-o scădere considerabilă. Autoritățile chineze se tem de un nou val de infectări, de data aceasta venit de la cetățenii străini care intră în țară din zone afectate, relatează CNN.

Într-un comunicat emis joi, guvernul de la Beijing a transmis că „în lumina răspândirii rapide a COVID-19 în jurul lumii, China a decis să suspende temporar intrarea în țară a cetățenilor străini posesori de viză sau permis de rezidență”, începând cu data de 28 martie.

Oricine dorește să intre în țară va trebuie să aplice pentru o nouă viză la ambasada sau consulatul chinez din zona sa. În comunicat nu se precizează cât de mult va dura această nouă restricție.

Decizia de a închide țara pentru cetățenii străini vine pe fondul unui set de măsuri menit să protejeze China de o nouă reinfectare produsă de călătorii internațional, după ce mai mult de 500 de cazuri „importate” de coronavirus au fost confirmate în china continentală.

Luni, autoritățile locale din Beijing au anunțat că toți pasagerii zborurilor internaționale care intră în oraș vor fi carantinați și testați pentru coronavirus. Alte orașe au implementat și ele restricții și reguli de carantină asupra zborurilor internaționale. Săptămâna trecută, o femeie din Australia a fost deportată după ce vecinii ei au filmat-o încălcând restricțiile de izolare pentru a ieși la alergat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri