Video&Foto Cine a avut ținute nepotrivite la concertul de la Ateneu, unde Guvernul a marcat încheierea președinției României la Consiliul UE

Data actualizării: Data publicării:
Concert de gală la Ateneu pentru marcarea încheierii președinției României la Consiliul UE
Concert de gală la Ateneu pentru marcarea încheierii președinției României la Consiliul UE Foto: Inquam Photos / George Călin

Evenimentul de vineri seară de la Ateneu, prin care Guvernul condus de Viorica Dăncilă a ținut să marcheze încheierea președinției României la Consiliul UE, nu a fost lipsit de momente stânjenitoare: de la minștri care au venit grămadă și s-au oprit în foaierul Ateneului pentru că nu știau pe unde să meargă, la o poezie recitată cu atât de mult patos de un copil, încât a lăsat audiența în lacrimi. Mai mult, la fel ca la evenimentul din ianuarie, când România a marcat preluarea președinției Consilului UE, nici de această dată miniștrii nu au respectat dress code-ul.

Viorica Dăncilă a sosit la concertul de la Ateneu cu alai mare, cu toți membrii Cabinetului său. Ea a călcat prima pe covorul roșu, iar în urma ei au venit miniștrii. Au rămas blocați în fața scărilor pentru câteva secunde, pentru că nu știau pe unde să urce la concert. S-au organizat și au reușit să ajungă în sala de concerte.

Locul, natura evenimentului și mai ales covorul roșu au impus, desigur, şi un dress code: ţinută de seară. Domnii ar fi trebuit să poarte papion și smoching negru, iar doamnele să fie îmbrăcate cu rochie lungă.

Viorica Dăncilă a ales să poarte o rochie lungă, neagră, cu motive românești. Și Ana Birchall s-a adaptat dress code-ului. A purtat o rochie lungă, vișinie, de catifea.

ana birchall carmen dan - gov ro
Ana Birchall și Carmen Dan Foto: gov.ro

În schimb, Carmen Dan, Ecaterina Andronescu și Lia Olguța Vasilescu au încălcat regulile vestimentare. Toate trei au purtat rochii până la genunchi.

În cazul domnilor, doar Eugen Teodorovici a venit îmbrăcat în smoching și a purtat papion. Restul miniștrilor au venit în costume cu cravată.

concert ateneu petre daea ecaterina andronescu
Foto: gov.ro

Seara a avut și un moment care s-a dorit încărcat de emoție. Un copil a recitat cu foarte mult patos o poezie pe scenă și a atras aplauze furtunoase și lacrimile audienței. Poezia interpretat de băiat a fost găsită în ranița unui soldat care a murit în Primul Război Mondial.

copil recitator atenteu - gov ro
Copilul care a impresionat audiența recitând cu patos o poezie Foto: gov.ro

Concertul care a marcat, simbolic, încheierea președinției române la Consiliul Uniunii Europene a fost susținut de Orchestra Română de Tineret, sub bagheta dirijorului Cristian Mandeal. S-au interpretat balade și hore românești.

dancila constatinescu luminita odobescu gov ro
Premierul Viorica Dăncilă, alături de fostul președinte al României Emil Constantinescu Foto: gov.ro

Nu toți miniștrii au rezonat însă cu play-listul. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a părăsit sala înainte.

Evenimentul s-a încheiat cu o fotografie de familie, pe treptele din foaierul Ateneului. Iar premierul Viorica Dăncilă a mai rămas minute în șir să strângă mâinile participanților la eveniment și să facă poze.

Citiți și:  Încheiere festivă, la Ateneu, a președinției României la Consiliul UE. Klaus Iohannis și Călin Popescu Tăriceanu nu a fost prezenți

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri