Cine erau cele 7 persoane care au murit în accidentul din Iași. Șoferul camionului avea 30 de ani și urma să se căsătorească

Data actualizării: Data publicării:
accident iasi 7 morti
7 persoane au murit într-un accident din județul Iași Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Șapte oameni au murit într-un accident extrem de grav care a avut loc marți dimineaţă, la ora 6:40, la ieşirea din localitatea Bălţaţi spre Târgu Frumos, județul Iași.

„Din primele date, un autocamion intră pe contrasens, acroșează o ambulanță, apoi intră în coliziune frontală cu o autoutilitară”, potrivit ISU Iași. Au murit cele 6 persoane din autoutilitară și șoferul autocamionului.

7 persoane au murit într-un accident din județul Iași Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica
7 persoane au murit într-un accident din județul Iași Foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Apelul la 112 ne anunţa înainte de ora 7 de accidentul cu victime multiple, implicate persoane din 3 autovehicule dintre care o ambulanţă de la SAJ Iaşi. Au fost trimise iniţial patru echipaje acolo. S-a suplimentat apoi cu încă trei echipaje, mai mulţi medici, mai mulţi asistenţi şi paramedici. Au fost găsite iniţial 6 persoane inconştiente. S-au evaluat, s-a început resuscitarea, pentru unele dintre ele s-a declarat imediat decesul. A şaptea personă, şoferul dubiţei a fost şi el găsit în stop, prin traumă. S-a efectuat resuscitarea aproape o oră. Din păcate nu a răspuns, astfel încât bilanţul deceselor la acest accident este de şapte persoane decedate, din două autovehicule, la locul accidentului. Cei trei din ambulanţă erau stabili. Prima care a fost adusă la Iaşi, la maternitate a fost gravida, care era stabilă hemodinamic. Apoi şoferul ambulanţei şi asistenta au fost preluaţi de echipajele noastre şi se află în UPU. Sunt stabili, conştienţi, câteva contuzii. Vor fi evaluaţi, sperăm să nu aibă nevoie de intervenţie chirurgicală ortopedică sau de internare şi evoluţia lor să fie una favorabilă. Din păcate, energia cinetică în momentul impactului a produs leziuni extrem de severe, la nivelul tuturor segmentelor la cei şapte implicaţi şi decedaţi în acest accident", a declarat prof.univ.dr. Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD/UPU Iaşi.

Criminaliştii cercetează locul accidentului și una dintre roţile autocamionului. Este posibil ca incidentul să se fi produs pe fondul exploziţiei uneia dintre roţi, potrivit Ziarul de Iași.

Cine sunt cele 7 victime ale accidentului din Iași

Cele 6 victime din autoutilitară, care proveneau din două sate ale comunei Balş, lângă Târgu Frumos, lucrau în construcții şi mergeau la serviciu, în Iaşi. Şoferul autoutilitarei, Constantin P., avea doi copii.

Șoferul camionului care a produs accidentul, Radu A., împlinise în urmă cu o lună 30 de ani şi urma să se căsătorească. Potrivit sursei citate, locuia în localitatea Dumeşti, unde recent îşi achiziţionase un teren. De obicei lucra în Anglia, dar pentru o scurtă perioadă de timp s-a întors în ţară şi s-a angajat la o firmă din judeţ. Tânărul era nemulţumit de salariul din ţară şi le-ar fi spus prietenilor că urmează să plece din nou în străinătate ca să strângă bani pentru nuntă.

 

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri